Ekonomi

e- Devlet Üzerinden Sorgulayın! Geçmiş Yıllara Ait Borçlarınız Çıkabilir

E- devlet üzerinden milyonlarca insanı ilgilendiren yeni bir sorgulama ekranının olduğu açıklandı. Söz konusu milyonlarca vatandaşın telefon, internet ve TV abonelikleriyle alakalı olarak borç ve fazla ödeme yaptığı için biriken parasını görebildiği ifade edildi.

e- Devlet sisteminden vatandaşların görebileceği alacaklarının veya verecek ödemelerinin olduğu ifade ediliyor. Alacağın çıkması durumunda ise hesap numalaraına 15 gün içerisinde söz konusu ödemelerin yapılacağı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi özellikle son 1 ay içerisinde e- devlet ismi sıkça konuşuluyor. Buna sebep olarak soy ayağı, sefer görev emri ve son olarak miras sorgulama durumlarının gündeme gelmesi yoğunluk yaşanarak e- devlet adresinde çökmelere sebebiyet veriyor. 

Ayrıca Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 22/09/2014 tarihli ve 2014/DK-THD/466 sayılı Kurul Kararı gereğince abone sayısı 200 binin üzerinde buluann işletmecilere ait borç ve alacak bilgileri kolaylıkla sorgulanabiliyor.

ALACAK ÇIKMASI DURUMUNA DİKKAT EDİN

3 yıldan fazla olarak uygulama içerisinde yer alan düzenleme ile beraber mobi hatların yanı sıra sabit hat telefonları ile internet ve kablolu TV gibi uydu alıcılarına yapılan aboneliklerle alakalı olarak geçmiş döneme ait borç sorgulamasının yanı sıra alacakların gün yüzüne çıktığı görülüyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA