Ekonomi

e-Tebligat Başlıyor

e-Tebligat sayesinde zaman ve paradan tasarruf sağlanacak. Veri güvenliği sağlanacak, anlaşmazlıklar ortadan kalkacak.

E-Tebligat uygulaması için geri sayım başladı. 1 Nisan 2016 tarihinde başlayacak e-tebligat uygulaması vergi mükelleflerinin kişisel verilerini koruyacak , tebligat süresini maksimum seviyede azaltacak.

Fiziki Ortamdaki Tebligatla Aynı Hükümde Olacak

Veri Usul Kanunuyla ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde tebliği gereken belgelerin, vergi mükelleflerinin elektronik posta adreslerine tebliğ edilmesi olarak açıklanan elektronik tebligat ( e-Tebligat) uygulaması , fiziki ortamlarda yapılan tebligat ile aynı hükümlere sahibe olacak.
Mükellefler e-Tebligat başvurusunu şahsen ya da kanuni temsilcileri aracılığıyla yapabilirler ya da özel yetki içeren noterlerden alınmış vekaletnameyle vekilleri aracılığı ile yapabilecekler.

e-Tebligat Mükellef Açısından Hani Yönlerde Faydalıdır?
e-Tebligat uygulaması sayesinde mükellefler bilgi güvenliği ve kişisel verilerinin korunduğunu bilecek. e-Tebligat  kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği için başlatılan uygulamalardan birisidir.
e-Tebligat içeriği başkaları tarafından tahip edilemeyecek. Belgenin içeriğiyle oynanamayacak, fiziki ortamlarda uzun zamanlar alan tebligat işlemleri e-Tebligat sayesinde bir kaç saniye içerisinde gerçekleşecek.
e-Tebligat sistemi sayesinde tebligatın ne zaman yapıldığı ve gönderen kurumun kimliği görülebilecek yine e-Tebligat içerisinde gönderilen tebligatın ve eklerinin ne olduğu görüntülenebildiği için tebligatı gönderen ve alan arasında herhangi bir anlaşmazlık mümkün olmayacak.Elektronik ortamda gerçekleşecek e-Tebligat işlemleri sayesinde zaman ve maddi tasarruf sağlanmış olacak. 

e-Tebligat Ne Zaman Başlıyor?
e-Tebligat uygulaması 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacak.Kamu haberlerini ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edin.

Kamupersoneli.net