Ekonomi

Eğitimli İşsiz Kalmayacak ! Düzenlemede Son Durum Nedir?

Ülkemizde genç işsiz sayısı günden güne artıyor. Bugün açıklanan TÜİK işsizlik verilerine göre de Temmuz ayında genç işsiz sayısı arttı. Konu ile ilgili olarak hükümet istihdamı arttırmak ve eğitimli genç işsiz sayısını en aza indirgemek amacı ile çeşitli düzenlemeler yapıyor.

2018 yılında genç işsiz sayısını azaltmak için çatı bir işgücü piyasası bilgi – izleme sistemi kurulacak.

İŞKUR DA DESTEK VERECEK

İstihdam edilemeyen gençlere bakıldığında bunların yeni mezun, askerden gelmiş, ailesi ile yaşayan ve ilk defa iş arayan kesimden oluştuğu görülüyor. Genç işsiz sayısını düşürmek amacı kapsamında üniversite öğrencilerinin iş hayatını geçişini kolaylaştırmak amacı ile kursiyerlik ve stajyerlik gibi düzenlemeler hükümet tarafından hayata geçirilecek. Kişide alınan eğitimlerin işgücü piyasasına uyumu test edilecek. Eğerki uyumsuzluklar olursa aradaki uyumsuzluklar giderilecek. Ayrıca genç işsiz sayısının düşürülmesine ilişkin bir destek te İŞKUR’dan geliyor. İŞKUR meslek edinme kariyer hedefi olan girişimcilik gibi konularda özel eğitim programları düzenleyecek.

TAKİP SİSTEMİ DEVREYE SOKULACAK

Ayrıca genç işsiz sayısını düşürme çalışmaları kapsamında 2018 yılından itibaren yeni mezunlara istihdam izleme araştırmaları yapılacak. Bu konu kapsamında takip sistemi devreye sokulacak. Yapılan düzenlemeler kapsamında yeni mezun gençlere mesleki eğitim verilecek. İŞKUR tarafından ise eğitim programlarına meslek odaları da kapatılacak.

“TEKLİ EĞİTİM”

Bunun yanı sıra yakın zamanda konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım da bir açıklama yapmıştı. Başbakan Yıldırım açıklamasında Türkiye’nin genç nüfusu uzun yıllar hem bizim ülkemiz hem de civarımızdaki ülkeler için önemli bir fırsat olacaktır. eğitimde fırsat eşitliği konusunda ciddi bir mesafe aldık. 2019 yılından itibaren Türkiye tekli eğitim sistemine geçme durumuna geldi.” ifadelerine yer verdi.

“GENÇ İSTİHDAM STRATEJİSİ”

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım “Eğitim istihdam bağlantısı hükümetimizin önem verdiği konular başında geliyor. Meslek anlamında nitelikli insan yetiştirmeyi sağlayacak, mesleki eğitimin kalitesini de artıracak düzenlemeleri yaptık. OSB’lerde meslek lisesi açılması, çıraklar yetiştirilmesi gibi birçok tedbiri hayata geçirdik. Toplumun talepleri doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Genç işsizliğin önüne geçmek için yeni hedefimizin ulusal genç istihdam stratejisi.” demişti.

SON DURUM NEDİR?

Genç işsiz sayısını düşürecek düzenlemeler hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili olarak hükümetten herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapıldığında veya düzenlemelerin detayları belli olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Genç işsiz sayısını düşürecek düzenlemeler hakkında görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA