Ekonomi

Ek iş arayanlar dikkat: İnternetten öğrendiği ek işle 100 bin lira kazandı!

Ek iş arayışı Türkiye’de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Aylık kazancı yeterli olmayan vatandaşlar merakla nasıl bir ek iş yapacağını internet üzerinden araştırıyor.

EK İŞ FIRSATI İLE KAZANCINI ARTTIRDI!

Ek iş fırsatlarını yakından takip eden vatandaşlar kendilerine göre bir iş imkanı ararken aynı zamanda kendi mesleklerini devam ettirmeyi hedefliyor.

Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Ufacıkören Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Bekir Kılınçarslan da internetten kazancına ek iş olarak bulduğu işle 100 bin lira kazandığını açıkladı.

Ek iş arayanlar dikkat: İnternetten öğrendiği ek işle 100 bin lira kazandı!

100 BİN LİRA EK KAZANÇ SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR!

Adana’da ek iş ararken kaz yetiştiriciliği işini ek iş olarak yapmayı öğrenen Kılınçarslan 5 dönüm arazisini kaz çiftliği için kullanmaya başladığını açıkladı.  3 yıldır gerçekleştirdiği yatırıma 200 kaz ile başlayan Kılınçarslan, ilk yılında 2 bin kaz üretimi gerçekleştirdiğini bu yıl kaz yumurtası sezonunun başlamasıyla birlikte 10 bin yumurta hedefiyle sezonda 100 bin TL ek gelir sağlamayı hedeflediğini aktardı.

İNTERNETTEN EK İŞ OLARAK BULDU

İnternet’ten ek iş araştırması yaparken kaz çiftliği kurmaya karar verdiklerini belirten Bekir Kılınçarslan, “Amatör olarak 200 kaz ile başladık. İlk senesinde 2 bin kaz el ettik. 5 dönüm arazi üzerine 1 dönümü konaklama alanı ile çevre düzenlemesine 12 bin lira toplamda 25 bin TL’lik yatırım ile bu işe başladık. Bunlar Çin kazı yumurtası ağırlıklı. Çok çeşit kaz var kimisi et ,kimisi yumurta. İki günde bir yumurta alıyoruz. 10 bin yumurta almayı hedefliyoruz. Yumurtanın tanesini 10-12 liradan satıyoruz yaklaşık 100 bin TL bir getirisi oluyor. Adana, Osmaniye ve Kuzey Irak’ta civciv üreten firmalar var. Bizlerden gelip alıyorlar. Biz direk kendimiz değil aracı firmalar ile Kuzey Irak’a yolluyoruz. Bu işe yatırım yapacaklara tavsiye ediyorum. Hobi olarak ek gelir olarak düşünülebilir. Ben çiftçiyim ek gelir olarak başladım. Kazlar sevilmeyecek hayvanlar değil sıkıştırılmadıkları müddetçe çocuklara bile saldırmazlar” ifadelerini kullandı.