Ekonomi

EKK Kararlarında 500 Bin Vatandaşa İstihdam Müjdesi Hangi Alanlarda Gerçekleştirilecek ?

 Başbakan Binali Yıldırım 8 Aralık 2016 tarihinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu ( EKK ) kararlarını açıkladı. Başbakan Yıldırım EKK kararlarını açıkladığında 2017 yılında 500 bin vatandaş için istihdam müjdesi vermişti. Başbakan Binali Yıldırım EKK kararlarında şu ifadelere yer vermişti;

 

2017’de 500 Bin Kişiye İş İmkanı 

Girişimcilik eğitimi programlarını ve iş başı eğitimleri güçlendiriyoruz. 500 Bin vatandaşa iş imanı verilecek. 500 Bin vatandaşa 2017 yılı için iş temin edilecek. Artı istihdam programı öncelikli olarak Katma Değeri yüksek teknoloji sektörlerinde olacak. BDDK bankaların bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırılması için yetki, ve imkan veren karşılıklar kararnamesini kabul etti ve yayınladı. Kredi yapılanmasına imkan verilecek. Kobilerin maliyetlerinin düşmesi bekleniyor. 

EKK kararlarında belirtilen 2017 yılında 500 bin kişiye iş imkanının verilmesi hakkında takipçilerimizden gelen soruları www.kamupersoneli.net alarak yanıtlıyoruz. EKK kararlarında belirtilen 500 bin kişiye iş imkanı hakkında tüm detayları paylaşıyoruz.. 

500 Bin Vatandaş Hangi Alanlarda İstihdam Edilecek ? 

Başbakan Binali Yıldırım EKK kararlarını açıkladığında 2017 yılında 500 bin kişiye iş imkanı verileceğini ifade etmişti. Peki bu istihdamlar hangi alanlarda gerçekleştirilecek? 

2017 yılında gerçekleştirilecek olan istihdamlar İŞKUR nitelikli olacak. Personel alımları İŞKUR aktif iş programları çerçevesinde gerçekleştirilecek. 500 bin vatandaşın istihdamı sadece özel sektörde yapılacak. Ayrıca Katma Değeri yüksek teknoloji sektörlerinde de olacak. Başbakan EKK kararlarında 2017 yılı içerisinde kamuya personel alımlarında kısıtlamaya gidileceğini ve zor zamanlar için sadece 5 bin personel alımı yapılacağını ifade etti.