Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Döviz Kurunda Yaşanan Dalgalanmalar Sona Erecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programına katıldı. İftar programı kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci döviz kurlarında yaşanan yükselişe dair değerlendirmelerde bulundu ve bu sürecin geçici olduğunu söyledi. 

ÖNLEMLERİMİZ DEVREYE GİRDİ

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara yönelik açıklamalarında, bu durumun manipülasyon sonucu olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önümüzdeki haftalardan itibaren rahatlama olacağını söyledi. 

Bu durumla ilgili önlemlerin alındığını söyleyen Bakan Zeybekci seçim sürecinden sonra döviz kurlarının normale döneceğini belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuya dair açıklamalarını siz ziyaretçilerimize aktarıyoruz. 

“Bu manipülasyon sonucu oluşan bu yüksek dalgalı alan spekülatörlerin de maalesef sevdiği, onlar için tabii ki fırsat olarak gördükleri bir alandır. Bunun geçici olduğunu ve kabul edilebilir olmadığını hep söyledik. Önümüzdeki haftadan itibaren derken de bu haftadan itibaren bu rahatlamanın olacağını söylerken de bunu söylediğimizde yine TL’nin değerleri 4.80-4.90’lar civarındaydı. Bununla ilgili önlemlerimizin olduğunu da biliyorduk ve bunlar şu anda devreye girdi. Önümüzdeki günlerde büyük bir disiplinle de devam edecek. İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek. Sonra da inşallah hazirandan itibaren daha yapısal, Türkiye’de sürdürülebilir, dengeli bir büyüme, ihracatımızdaki artış, turizm gelirlerindeki artış, bütçe disiplini ve mali disiplinden asla vazgeçmeden o dönemde ek tedbirlerimizle bunu kalıcı hale mutlaka getireceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA