Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçiden Enflasyon Yorumları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı baz alınarak grafiğe dönüştürülmüş ve hazırlanmış olan enflasyon rakamlarını duyurdu. Bu enflasyon rakamları arasında en çok artışın gözlendiği iller, zam şampiyonu, TÜFE gibi veriler yer alırken, memurların maaşlarının alacağı zam miktarının da netlik kazanmış olduğunu aktarmak isteriz. 

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Twitter hesabı üzerinden açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik anektodlarda bulundu. Sürece ve işleyişe yönelik bilgilendirmelerin de yapıldı bu açıklamalara göz atacak olursak şunları söylemek mümkündür:

Nihat Zeybekçi tarafından belirtildiği üzere; Gıda enflasyonu ve tüketici fiyatlarında son iki aylık süre kapsamında gerilemenin yaşandığı, sağlanmaya çalışan bu gerilemenin sabitlenerek; ideal ve optimum fayda düzeyinde tutulmak istendiği aktarılıyor. Konuyla alakalı olarak da hükümetin çalışmalarına devam edeceği bilgisi aktarılıyor.

Yapılan açıklamalarda çekirdek enflasyon oranında da son 13 ayın en düşük rakamını gördüğümüzü ifade eden Nihat Zeybekçi, enflasyon oranının düşürülmesiyle sektörlere ayrılabilecek olan finansman ve faiz koşullarının da iyileşeceği anlamını taşıdığını belirtti.

Nihat Zeybekçi’ nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar aşağıdaki gibidir: