Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den Teşvik Konusuna İlişkin Açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldığı bir toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. 

Düzenlenen basın toplantısında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci teşvik konusunda ortaya atılan bazı iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. 

BAKAN ZEYBEKCİ’DEN TEŞVİK İDDİLARINA AÇIKLAMA 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci son dönemlerde ortaya atılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nde bazı firmalara ayrıcalık tanındığı ve teşvik verildiği iddialarına yönelik yapmış olduğu açıklamasında bu tür iddialarda bulunanların teşvik sistemini inceleyebileceklerini bildirdi. 

Teşvik sistemi konusuna dair açıklamalarında sistemin oldukça şeffaf olduğunu aktaran Bakan Zeybekci talep edenlerin istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşacaklarını söyledi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuya dair açıklamalarında ayrıca teşviklerin ekonomik getirisine yönelikte değerlendirmeler yaptı. Bakan Zeybekci’nin açıklamaları şu şekilde,

 “İlk 2 yılda son derece düşük bütçe yükleri var ve bu 10 yıllık sürede verilecek olan destekler. Üçüncü, dördüncü yıla gelindiğinde ise bütçeye yıllık 1,3 milyar liralık yük getirecektir ama bu teşvik belgesi verilen yatırımların üretime başlaması, hayata geçmesinin ekonomiye kazandıracağı katma değer ve bütçemize vereceği desteği hesaplamasını bilenler çok rahat şekilde görebilirler diye düşünüyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA