Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Vergi Zammını Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orta Vadeli Programda, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan vergi zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Bakanı Nihat Zeybekci Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı ile Türkiye-Ürdün Ortaklık Komitesi toplantısında gazetecilerin, gündeme ilişkin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. 

EKONOMİYİ COŞTURUCU ETKİSİ OLACAK DEMEK YANLIŞ

Bakan Zeybekci vergi zamlarına ilişkin:  “Vergi tahsilatlarının ekonomiyi coşturucu etkisi olacak demek yanlış olur; bu kadar söylemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, en güçlü olduğu alanlardan biri olan bütçe dengesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dengesini kaybetti. Darbe girişiminin etkilerini azaltmak için yapılan düzenlemeler, bütçe dengesini bozmaya başladı. Yüzde 1 olan bütçe açığı yüzde 2’ye çıktı ve hükümet, Orta Vadeli Program ile vergi artışına gitti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem de vergi artışlarını değerlendirdi. Ertem vergi artışlarına ilişkin: “OVP’de maliye tarafında gereksiz bir telaş var. Maliye tarafında bu telaşa gerek olmadığını düşünüyorum. (Bütçe açığı/GSYH) şu anda yüzde 2, gerekirse yüzde 3’e gidebilirdi” dedi.

MİLLİ GELİR ORANI 2020’de Gerileyecek

Orta Vadeli Programda; bütçe açığının milli gelire oranının geçen yılki yüzde 1 seviyesinden bu yıl yüzde 2’ye yükseleceği, 2018 ve 2019’da yüzde 1.9 seviyesinde gerçekleştikten sonra 2020’de ise yüzde 1.6’ya gerileyeceği öngörüldü.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA