Ekonomi

Elektrik faturalarına indirim yapılacak mı? Son dakika açıklama geldi

Sosyal medya üzerinden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnafların elektirik faturaları ile ilgili açıklama geldi.

ESNAFA DESTEK VERİLMELİDİR

Elektrik faturasına esnafın kiradan sonra en çok ödemeyi yaptığını belirten TESK Başkanı Palandöken,  corona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde sıkıntı yaşayan esnafın yeni yeni ayağa kalkmaya çalıştığını belirterek destek verilmesi gerektiğini bildirdi.

HEM VATANDAŞA HEM ESNAFIN ELEKTİRİK FATURALARINA İNDİRİM YAPILMALI

Bu yıl elektriğe hiç zam yapılmadığını ve 3 ay boyunca da yapılmama kararının alındığını belirten Palandöken, “Bu sevindirici fakat bunun yanında bir indirim de yapılması esnafımızı büyük oranda rahatlatır. BOTAŞ’ın maliyetlerinin düşmesiyle sanayi doğal gazına indirim yaptığı gibi elektrikte de indirim müjdesi bekliyoruz. Yüzde 20’si vergi ve kesintiler olan elektrik faturalarında mutlaka indirime gidilerek hem vatandaşlar hem de esnafımız sevindirilmelidir. Sokakları aydınlatan esnafımız için bu pandemi döneminde indirime gidilerek, onların rahat bir nefes alması sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Elektrik faturalarına indirim yapılacak mı? Son dakika açıklama geldi