Ekonomi

Elektrik ve Doğalgaz İndirimi Son Dakika Ne Kadar? Elektrik Doğalgaz İndirimi Ne Zaman Başlıyor?

Elektrik doğalgaz indirimi son dakika ne kadar sorusu araştırılıyor. Elektrik doğalgaz indirimi ne zaman başlıyor? Daha önce Elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını belirten Enerji Bakanı Fatih Dönmez “Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir” demişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işverenler için asgari ücret desteğinin 2019’da uygulanmaya devam edeceğini ayrıca, konut ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasına yönelik yeni istihdam teşvikleri açıkladı. Ayrıca elektrik ve doğal gazda indirim müjdesi verdi.  Başkan Erdoğan konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçesi Meclis’te kabul edildi.

2019 senesini en başarılı, en iyi şekilde değerlendirmemize imkan sağlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Dengelenme, disiplin ve değişim esasıyla hazırladığımız 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ve kesin hesap kanunun hayırlı olmasını diliyorum.

2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz” dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İNDİRİMİ NE KADAR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işverenler için asgari ücret desteğinin 2019’da uygulanmaya devam edeceğini ayrıca, konut ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasına yönelik yeni istihdam teşvikleri açıkladı. Ayrıca elektrik ve doğal gazda indirim müjdesi verdi.

BURADAN BAY KEMAL’E BİR MÜJDE VERELİM

Şayet faiz harcamaları 2002 seviyesinde devam etseydi önümüzdeki yıl 300 milyar liralık kaynağı eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım hizmetleri vermek için değil faiz ödemesi için kullanmak zorunda kalacaktık Ağustos’taki saldırıyı böyle çelik gibi bir iradeyle karşılamamış olsaydık başka sonuçlarla karşılaşmış olabilirdik. Buradan bay Kemal’e bir müjde verelim. İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonunda 170 milyar dolar rakamını göreceğiz. Tabi bu onun için müjde olur mu bilmiyoruz

KILIÇDAROĞLU KENDİSİNE AİT HAYALİ BİR BÜTÇEDEN KONUŞUYOR

Ana muhalefetin sözcüsü konuşuyor ‘Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlasını satıyor’ diyor. Sen size ait hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz bugüne kadar sürekli hep çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Tavsiye ederim, bir sor bakalım TOBB’a sor, TİM’e sor ne kadar bu yıl içerisinde esnaf veya şirket faaliyete girdi, ne kadar kapandı. Sor bakalım, sana nasıl bir rakam verecekler. Sana söyleyim 6’da 1. 6 açıldıysa 1 kapandı. Biz böyle çalışıyoruz. Ama bunların dünyadan haberi yok. Bu rakamları TİM’de açık açık anlattık. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu.

CHP’Lİ ÖZEL’İN SKANDAL AÇIKLAMALARINA ÇOK SERT TEPKİ!

Kavgacı ruh ile muhalefet olmaz. Türkiye’nin son 16 yılda üstesinden gelemediği tek sorunu işini doğru düzgün yapamayan ana muhalafet partisine sahip olamamasıdır. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Bu edep yoksunu kişilerden, sıfatı nedir bilmiyorum bilmeme de gerek yok, bu kişilerle ana muhalefet politika yapıyor.

BUNLAR YERİ GELİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE EL ELE KOL KOLA YÜRÜRLER…

Bunu milletimize iyi anlatmalıyız. Bunlar yeri gelir terör örgütüyle el ele kol kola yürürler, yeri gelir onların diliyle konuşurlar, yeri gelir bu millete onların ağzıyla saldırırlar. Yeri gelir, terör örgütünün ileri gelenlerini cezaevinde ziyaret ederler. Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza. Bu ülkede 40 yılı aşkın silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış bir kabine mensubu arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkında sahip değil.

DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını belirten Enerji Bakanı Fatih Dönmez “Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon proramında önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğalgazda herhangi bir arz güvenliği sorunu olmadığını ifade eden Bakan Dönmez “Depolama kapasitesini artırdığımız için yüzer enerjiden de dolayı doğalgazda herhangi bir arz bir sıkıntımız yok” diye konuştu. Yılbaşına kadar elektrik ve doğalgazda zam yapılmayacağını belirten Dönmez şöyle devam etti:

MALİYETLERİ OLUMLU ETKİLİYOR

“Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Rekabet kurumu da bakıyor inceliyoruz. Doğalgaz fiyatlarını petrol fiyatları tetikliyor. Zaten maliyetlerin altında satış politikası izleniyor. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir.”