Ekonomi

Elektrikli Otomobil Dünyası Akaryakıt Sektörünü Etkileyecek

Elektrikli Otomobil Dünyası Akaryakıt Sektörünü Etkileyecek

Tüm Dünya’nın gündeminde olan akaryakıt ve enerji konusu, bir çok otomobil ve enerji şirketi tarafından yönlendiriliyor. Bu anlamda Google, Tesla gibi önemli isimlerin yanı sıra internet dünyasının da devleri gözlerini elektrikli otomobiller veya akaryakıt dışında enerjilerle çalışabilen araçlara yöneltmiş durumdalar. Buradan hareketle geçtiğimiz günlerde Dünyaca ünlü otomobil firması Tesla’nın elektrikli otomobili olan Tesla Model 3 gündeme geldi. Bu araç 0-100 km hıza tam 6 saniyede ulaşabilen ve orta seviye sedan konforunu sunan bir elektrikli otomobil. Tam şarj olduğunda 350 km yol gidebilen araç, normal bir araçtan farksız olarak trafikte yerini alacak. 2017 yılında tüm Dünya ülkelerinde trafikte görülmeye başlanan araca, ilk tüketiciyle buluşturulduğu anda 100 bin ön sipariş geldiği bildirildi.

Tüm Dünya’nın gözü üstünde.

Elektrikli otomobillerin hayatımızın içine girmeye başlaması, petrole ve petrol ürünlerine olan ihtiyacımıza da önemli bir etki edecek. Akaryakıta olan ihtiyacın azalmasıyla, tüm akaryakıt sektörü etkilenecek. Bu konuyla alakalı petrol ürünlerinde dışarıya bağlı bir ülke olarak, elektrikli ürünler ve araçlara yönelik projelere ihtiyacımız var. Gerek yerel pazarda gerekse global pazarlardaki gücümüzü bu elektrik ve enerji sektörü kazandırabilir. Ayrıca çevre dostu olan bu otomobillerle de ekonomiye ve daha bir çok ekonomi koluna da ek destek çıkmak mümkün kılınabilir.

Bu noktada eğitimcilerimize ve devletimize büyük sorumluluklar düştüğü ap açık ortada. Çünkü elektrikli otomobil dünyası akaryakıt sektörünü etkileyecek.

kamupersoneli.net