Ekonomi

Emekli maaşı alanlar için Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti! Tahsis no nedir?

Türkiye’de milyonlarca emekli maaşı alanlar Kurban Bayramı ikramiyesi ödemelerini hesaplarından çekmeye başladı.

EMEKLİ MAAŞI KURBAN İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emekli maaşı alanların bir kısmı 17 Temmuz tarihinden itibaren hesaplarına yatırılan emekli maaşı kurban bayramı ikramiyelerini çekmeye başlarken  Kurban bayramı ikramiyesini çekmeyenler de Kurban Bayramı ikramiyesinin hesaplarına ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı.

SSK VE BAĞKUR BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

SSK ve Bağkur emeklileri bu ay hem zamlı maaş hemde Kurban Bayramı ikramiyesi alacak olması yüzlerini güldürürken Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri merak konusu oldu. SSK emeklileri tahsis numaralarının son rakamına göre 17-27 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 24-28 Temmuz tarihleri arasında yeni maaşlarına yatırılırken Tahsis nosunu bilmeyenler, Tahsis no nedir? Tahsis noya göre emekli maaşı ikramiyesi ödeme tarihleri ne zaman? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Emekli Sandığı emeklileri ise zam farklarını 28 ve 29 Temmuz tarihinde alacak. Emekliler, hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.75 artırılmış halini ve yüzde 4’ü-5’i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.

Emekli maaşı alanlar için Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti! Tahsis no nedir?

Emekli maaşı alanlar için Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti! Tahsis no nedir?

TAHSİS NO NEDİR? E DEVLET TAHSİS NO BULMA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olan herkese verilen bir numaradır. Yani, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numara ‘tahsis numarası’dır. Böylelikle emekli maaşlarının yatırılacağı gün belirlenir ve maaş ödemeleri tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde yapılır. Emekliler tahsis numaralarını öğrenirse bunu online olarak yapabilme kolaylığına erişir. Eğer emekli kişi internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsa en yakın Sosyal Güvenlik Kurumundan tahsis numarasını öğrenebiliyor.

TAHSİS NUMARAMI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Emekli maaşı alanlar 4B/4B/4C Tahsis nosunu www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumu’nun işlemler menüsünden emekli aylık bilgisi kısmından kolaylıkla öğrenebilir. Tahsis no son kısmında yazan numaraya göre ödemeler hesaplara yatırılmaktadır. 

TAHSİS NO ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ