Ekonomi

Emekli maaşı hakkında flaş açıklama: Bin liranın altında olan emekli maaşı…

Ülke gündeminde bu sıralar bütçe komisyon görüşmeleri olmasından dolayı emekli maaşı alan emekli vatandaşlar tartışma konusu olmuştu. Emekli maaşının yetersiz olduğunu dile getiren emeklilerin yanı sıra milletvekilleri de emeki maaşında iyileştirme yapılmasını istiyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN 847 BİN KİŞİ İDDİASI

Türkiye’de hala bin liranın altında emekli maaşı alan 847 bin 643 kişinin olduğu iddiasında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan, tıpkı bir ana sınıfı öğrencisine anlatır gibi tekrarlıyorum, Türkiye’de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal. Kılıçdaroğlu, kendi SSK Genel Müdürlüğü döneminde takılıp kalmış olabilir. Kendi döneminde bırakınız bin lirayı, 60 lira emekli maaşı alanlar bulunuyordu. Bay Kemal, sen hala oradasın. Gel, gel buralara bir gel.” diyerek cevap vermişti.

Emekli maaşı hakkında flaş açıklama: Bin liranın altında olan emekli maaşı...Emekli maaşı hakkında flaş açıklama: Bin liranın altında olan emekli maaşı...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Muhalefetteki isimlerin sıkça dile getirdiği emekli maaşı alanlar arasında bin lira altında olanların olduğu iddialarına TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında polemiğe neden olan emekli maaşı hakkında açıklama yapan Kılıç, geçtiğimiz yıllarda emekli maaşlarında düzenleme yapıldığını bildirerek, “Bir taban aylığı bağlamında, bin liranın altında emekli aylığı bulunmuyor. Bu kesin, bunu söyleyebiliriz” dedi.

Emekli maaşı hakkında flaş açıklama: Bin liranın altında olan emekli maaşı...

BİN LİRANIN ALTIN EMEKLİ MAAŞI VAR MI?

Kılıç emekli maaşı hakkında kimi zaman istisnai durumlar olduğunu belirterek, “Kişiye babasından ölüm aylığı, halk arasında bilinen adıyla yetim aylığı, bağlanabilir; eşine bağlanabilir. Eşe yüzde 50, çocuğa yüzde 25 bağlandığı için bu rakamın altına düşebilir. Ama ilk tahsiste emekli aylığı bağlanmasında bin lira sınırdır. Bin liranın altında emekli aylığı bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.