Ekonomi

Emekli Maaşlarına 355 TL Zam Ne Zaman Yapılacak?

5 milyon emekli vatandaşa yönelik olarak intibak hakkında yargı yolunun kapandığı ifade ediliyor. Ancak emekli vatandaşların Anayasa Mahkemesi tarafından 2000 yılı ve sonrası yıllarda emekli olanlara intibak için adres olarak Meclis’i işaret etmesinden sonra beklentiler devam ediyor.

2000 yılından önce emekli olan vatandaşlara intibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olmuş vatandaşları umutlandırırken yargı süreçleri konuşulmaya başlanmıştı.

İdari mahkemeler tarafından Yargıtay’dan vize alınmayan intibak talebi sonrasında ise son olarak konu Anayasa Mahkemesi tarafına taşınmış ve bekleyiş başlamıştı.

Anayasa Mahkemesi ise; “Anayasa’nın 148’inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir” diyerek, intibak başvurusunu kabul etmediğini duyurmuştu.

MAAŞLARDA ARTIŞ SÖZ KONUSU

Elbette Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bu karar sonrasında gözler Meclis’e çevrilirken emekli vatandaşlar intibak düzenlemesini Bakanlar ve Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmasını bekliyor.

Söz konusu bu yasayla beraber 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşlarının yeniden hesaplanacağı ifade ediliyor.

Bu konuyla alakalı olarak; Türkiye Emekliler Derneği tarafından alınan bilgilere göre 50 ile 355 Türk Lirası arasında maaşlara zam uygulanacak.

Diğer yandan maaşlara ne zaman zam yapılacağı henüz belli değil. Net bir tarih açıklanmadığı için meraklı bekleyiş devam ediyor.

Kamupersoneli.net olarak emekli maaşlarına yönelik olarak detaylar belirlendikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net I ANKARA