Ekonomi

Emekli Vatandaşlara Avans veya Faizsiz Kredi İmkanı Sağlanabilir

Söz konusu bu uygulamaların hayata geçmesi aşamasında nakit ihtiyacı oluşan emekliler isterlerse Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından avans çekebilecek ve isterlerse banklardan faizsiz kredi kullanabilecekler.

Avans sistemiyle beraber emekli vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında başvuru yaparak aldıkları maaşlarının 3 katına kadar para ödemesinden yararlanabileckeler. Söz konusu ödeme yapılan avanslar 36 aya vatan taksitlerle beraber emeklililerin maaşlarından kesinti yapılabilecek. Kısacası, maaşı 2 bin Türk Lirası olan emekliler 6 bin Türk Lirasına kadar avans çekebilecekler.

Bununla beraber ayda 166.67 TL taksitle 36 ayda geri ödeme yapılabilecek. Faizsiz krediler için ise emekliler maaşlarının yatırıldığı bankalara teklif sunarak öncelikle kamu bankalarıyla görüşmeler yapabilecekler. Olası bir anlaşma durumunda emeklilere maaşlarının 10 katına kadar faizsiz kredi verilmsi gündeme taşınacak.

Maaşı 2 bin lira olan emekliler 20 bin Türk Lirasına varan krediler çekebilecekler. Kredilerin geri ödemesi ise emeklilerin maaşlarından taksitler halinde sağlanacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA