Ekonomi

Emekli Vatandaşların Elektrik, Doğalgaz ve Su Faturalarına Yüzde 40 İndirim Talebi Meclis Gündeminde

Bilindiği üzere son aylarda ekonomide yaşanan gelişmeler en çok dar gelirli vatandaşları etkilemişti. Döviz kurunun artmasına bağlı olarak yaşanan zamlar sonrasında dar gelirli vatandaşların alım güçleri önemli oranda azalmıştı. 

Bu kapsamda emekli maaşı ile geçinen vatandaşlar için yeni bir kanun teklifi sunuldu. Vatan’dan Mert Nayır’ın haberinde yer alan detayları sizlerle paylaşıyoruz.  

EMEKLİ VATANDAŞLARA FATURA İNDİRİMİ OLSUN TALEBİ

Emekli maaşı ile geçinmeye çalışan vatandaşları ilgilendiren çok önemli bir kanun teklifi meclise sunuldu. TBMM Komisyonuna sunulan kanun teklifine göre emekli vatandaşların su, doğalgaz ve elektrik faturalarına ayrı ayrı yüzde 40 indirim yapılması talep ediliyor. 

Türkiye geneli 12 milyon emekli vatandaşın daha rahat, refah seviyesi yüksek bir emeklilik sürdürülebilmesi adına sunulan kanun teklifi şuan komisyona sunulma aşamasında. Eğer söz konun kanun teklifi yasalaşırsa emekli vatandaşların faturalarında önemli bir miktarda bir iyileştirme yapılmış olacak. 

TBMM Komisyonuna sunulma aşamasında olan kanun teklifinin yasalaşması halinde ortalama 100 TL fatura ödeyen bir vatandaş 40 TL indirimle 60 TL fatura ödeyecek. Ayrıca söz konusu haberde bu yasa tasarısına Meclis’te yer alan partilerin destek verecekleri iddia edildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çok iyi olur hemde öyle böyle millete hizmet için meclis tek varız diyorsunuz ya hadi gösterin

  2. Allahrizasi adinaherkes bu yasaya destek versin cunku bende bir emekliyim

  3. Aldığım maaş kışın faturalar dek geliyor yasa cıkarsın hukumet

  4. Aldığım maaş kışın faturalar dek geliyor yasa cıkarsın hukumet

  5. emekli indirimi ancak mezarda alır diyorum başka diyecek söz olamaz zaten samittin