Ekonomi

Emeklilerden Seyyanen Zam Yapılması Talebi! Emeklilere Seyyanen Zam Yapılacak Mı?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün emekli vatandaşlara yönelik olarak yeni bir talepte bulundu. Ergün Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamasıın emekli vatandaşların harcamalarındaki temsil yüzdesinin düşük olduğunu ifade etti.

Ergün, emeklilere seyyanen zam talebinde bulunarak yaptığı açıklamasında;

“TÜFE hesaplamasında emeklilerin harcamalarının temsil yüzdesi düşük kalıyor, bu durum emekli aylıklarının erimesine neden oluyor. Bu durum emekli aylıklarının erimesine neden oluyor.

Aylıklardaki kayıpların telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz” dedi.

Ergün yaptığı açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekli olduğunu belirterek 30 Haziran Emekliler Günü ve içerisinde bulundukları haftayı da Emekliler Haftası olarak kutladıklarını söyledi.

Emekli vatandaşların sorunlarını dile getiren Ergün açıklamasında;

“Sorunlarımızın çözülmesi ve taleplerimizin karşılanması, bu ülkeye yıllarca emek vermiş biz emeklileri bir hayli mutlu ediyor.

Bir önceki yıl banka promosyonu almanın mutluluğuyla kutladığımız Emekliler Günümüzü, geçen yıl bayram ikramiyesi almanın keyfiyle kutlamıştık.

Emeklilerimizin çözüm bekleyen sorunları var ama atılan olumlu adımları da dile getirmemiz gerekiyor.

Dernek olarak yıllarca mücadelesini verdiğimiz banka promosyonu ve bayram ikramiyesinin, emeklilerimiz için birer kazanıma dönüşmesinin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Emekli aylıklarına yapılan yüzdelik zamların yetersiz olduğunu ifade eden Ergün;

“Maalesef açıklanan enflasyon rakamı ile sokağın enflasyonu arasında farkın olduğunu düşünüyoruz.

Toplumun en düşük gelire sahip kesimini oluşturan emekliler, bu farkı her gün çarşıda pazarda hissediyor.

TÜFE hesaplamasında emeklilerin harcamalarının temsil yüzdesi düşük kalıyor. Bu durum emekli aylıklarının erimesine neden oluyor.

Aylıklardaki kayıpların telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz. Bu talebimiz sağlanırsa milyonlarca emekli enflasyona ezdirilmemiş olur.

Bu zam, yıllarca bu ülke için alın teri dökmüş bizlere Emekliler Günü hediyesi olur.” dedi.