Ekonomi

Emeklilere 2 Bin 500 Lira Promosyon İmkanı ! Emeklilere Hangi Bankalar Ödeme Yapıyor?

Bankalar arasındaki rekabet sürecine göre emekli vatandaşlara yapılan promosyon tutarları artabiliyor. Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon ödemesi arttırılabilir. Bu doğrultuda emekli vatandaşlara sunulan çeşitli ödeme fırsatları ilgi ile takip edilirken emekli portföyünü genişletmek isteyen ve müşterilerini kaybetmek istemeyen bankalar arasında rekabet yaşanıyor. Bankalar emekli müşteri kazanmak için belirli aralıklarla promosyon ödemesi yapıyor.

Emeklilere 2 Bin 500 Lira Promosyon İmkanı ! Emeklilere Hangi Bankalar Ödeme Yapıyor?

3 YILLIK PERİYOTLARLA ÖDEME

Emekliler ile bankalar arasında bu süreçte 3 yıllık bir taahhüt imzalanıyor. Hem yeni emekli aylığı bağlanan emeklilerin bankaları aracılığı ile işlem yapmalarını istemeleri, hem de mevcut emeklilerini kaybetmek istememeleri nedeniyle bir nevi göz boyamak adına promosyon ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler 3 yıllık periyotlar ile gerçekleştirilirken emekliye verilen promosyon maaş göre değişiklik göstermektedir. Emekliler ile dul ve yetimlere 3 yılda bir bankalar tarafından verilen ek ödemeler bir nebze olsun rahatlamalarını sağlıyor. Bu noktada emekliler ile bankalar arasında ödeme noktasında sıkı bir pazarlık yapılması alınan ücretin artırılması için etkili olabilir.

Emeklilere 2 Bin 500 Lira Promosyon İmkanı ! Emeklilere Hangi Bankalar Ödeme Yapıyor?

2 BİN 500 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİYOR

Bu uygulama bilindiği gibi ilk olarak 2017 yılında devreye alındı. Bu doğrultuda 3 yıllık taahhüt süresi dolan ve bu süreçte emekli aylığı alarak başvuru yapan kişiler için gerekli adımlar atılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında bu noktada bir sözleşme imzalanıyor. Genel anlamda emeklinin almış olduğu maaşa göre promosyon veriliyor. Bu doğrultuda emeklilere yapılan ödemeler 550 lira, 625 lira ve 750 lira olarak değişiyor.

Emeklilere 2 Bin 500 Lira Promosyon İmkanı ! Emeklilere Hangi Bankalar Ödeme Yapıyor?

Bankalar tarafından müşterilere sunulan, ödeme talimatları, ek ürün kullanımı, kredi kartı kullanımı gibi çeşitli sebeplerle ödeme tutarını yükseltebiliyorlar. Bu durumda promosyon ödemeleri 2 bin 550 liraya kadar yükselebiliyor.

PROMOSYON TUTARLARI 

Bankaların promosyon tutarları ise şöyle:

Akbank tarafından sunulan promosyon ödemesi 500, 625 ve 750 lira

Denizbank müşterileri için kesenin ağzını açıyor. 675, 850 ve 1000 lira

Garanti BBVA’da ek ürün koşulu olmadan 800 lira, 1000 lira ve 1200 lira

Halkbank promosyon ödemelerini 500, 625 ve 750 lira aralığında yapıyor

İş Bankası 750, 875 ve 1000 lira 

Ziraat Bankası ve Vakıfbank ise 500, 625 ve 750 lira