Ekonomi

Emeklilere 428 Lira Zam

2016 senesi emekli vatandaşlar için zam bereketiyle geldi. Hükümet tarafından yapılan düzenlemeler sonrasında emekli vatandaşın maaşına ekstra zamlar geldi. Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yapılan 100 liralık seyyanen zam ve Bağ-Kur’dan emekli olduktan sonra çalışan emeklilere %10’luk Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılması ile emekliler rahat bir nefes almaya başlayacak.

Promosyon Ödemeleri de Kapıda

Ayrıca daha önceki haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere 11 milyondan fazla emekli vatandaşa promosyon verilmesi gündemde. Bankalarla yapılan görüşmelerde sona yaklaşılıyor. Taban fiyat olarak 600 lira belirlenmişti, kamu bankaları bu miktarı ödeyemeyeceklerini belirtince pazarlığa özel bankalar girmiş ve 600 lira neredeyse kesinleşmişti. Bazı bankaların maaş müşterilerilerine ekstra hediyeler vereceği biliniyor.

2016 Temmuzda Maaşlara 43-190 Lira arası Zam Kapıda

Emekliler için her sene olduğu gibi bu Temmuz ayında da zam yapılacak ve memur emeklilerin maaşları toplu sözleşme çerçevesinde artış gösterirken, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine de enflasyon zammı yapılarak maaşlarında iyileştirme sağlanacak. Uzmanlardan aldığımı bilgilere göre , senenin ilk 6 aylık enflasyonu baz alınacağından emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranının %4-5 civarında olacağı düşünülüyor.

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için enflasyon %5 olarak çıkarsa, emeklilerin Temmuz’da alacağı zam 43 lira ile 190 lira arasında olacak. Emekliler bu sene yapılan 3 zam sonrasında 172 lira ile 428 lira arasında bir gelire kavuşmuş oldu.

Kamu haberleri, resmi gazete haberleri, kamu iş alım ilanları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net’de. Değerli ziyaretçilerimiz kamupersoneli’nin android cihazlar için geliştirdiği uygulamayı cep telefonunuza indirerek her türlü gelişmeden anında haberdar olun.

 Kamupersoneli.net