Ekonomi

Emeklilere Ödenecek Temmuz Zammı Bekleniliyor!

12 milyon emeli vatandaş Temmuz ayında yapılacak zamma odaklanmış durumda. Ayrıca bu emeklilerin 9 milyonuna aşkın bölümünü oluşturan SSK ve Bağ- Kur’lular zamnlarını enflasyon endeksine göre hesaplanacağı için meraklı bekleyişlerine devam ediyorlar.

2018 yılınıın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammında belirleyici rol üstlenecek. Diğer yandan bu verilere göre; 3 Temmuz’da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ortaya çıkacak olan zam oranı netleşmiş olacak.

Emeklilerin zam oranları bu yılın ilk 6 aylık dönemi içerisinde gerçekleşecek enflayon belirleyici olacak iken bunun ilk 3 aylık döneminin verisi ise belli olmuş durumda. Bilindiği gibi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mart ayı enflasyon verileri açıklanmıştı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre; Ocak-Mart enflasyonu yüzde 2.77 olarak açıklandı.

Diğer yandan SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranları ise 3 aylık enflasyon verilerine göre göre yüzde 2.77 olarak hesaplanmakta. Bu hesaplamalara; Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonu verilerinin ekleneceği ifade edilirken. SSK ve Bağ- Kur’luların Temmuz artışı açıklanmış olacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA