Ekonomi

Emeklilere Promosyon Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Emeklilere promosyon ödemelerinde 900 lira limitine ulaştığı söylenirken, ödemelerde 2 formül düşünülüyor. İlk formüle göre tüm bankalar aynı tutarı ödemek zorunda olacak, Diğer formül ise bir alt limit belirlenecek ve dileyen banka bu limiti arttırarak daha fazla ödeme yapabilecek.

Anlaşma Sağlanırsa Promosyon Ödemeleri Kapsamında Emeklilere Senelik 300 Lira Promosyon Ödenecek

​11 milyon emekli banka promosyonları almak için bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile masaya oturan kamu ve özel bankalar tekliflerini 3 yıllık 900 liraya kadar çıkarırken promosyonlar için iki formül üzerinde duruluyor ; 1.Formüle göre bankaların hepsi emekli vatandaşa aynı miktarda promosyon ödemesi yapacak. Diğer yöntemde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bankalar arasında bir alt limit konusunda anlaşma sağlanacak ve bankalar diledikleri gibi bu alt limitin üzerine çıkarak promosyon ödemesi gerçekleştirebilecek.  Promosyon ödemeleri için 900 lira olarak belirlendiği öğrenilen ödemeler 3 sene içerisinde gerçekleşecek ve her sene 300 TL ödeme yapılacak. Anlaşma sağlanması halinde emekli vatandaşa her sene 300 TL promosyon ödemesi yapılacak 3 senenin sonunda bankalarla Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tekrar masaya oturacak.

Emeklilere Maaş Ödeme Konusunda Özel Bankalar %10’luk Paya Sahip

Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankaların arasındaki pazarlıklar son bulduktan sonra protokole imza atılacak. Emekli vatandaşların maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık %80’lik bir payı elinde bulunduruyor. PTT dahil edilince emeklilerin maaş ödemeleri konusundaki pastanın %90’ı kamuda bulunuyor. Özel bankalar ise emekli vatandaşların maaşlarının ödenmesi payında %10’luk bir orana sahip. Emeklilerin promosyon ödemelerinin yaz aylarında yapılması bekleniyor.

Kamupersoneli.net