Ekonomi

Emeklilere Verilecek İkramiyeler Hakkında Bakan Ağbal'dan Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bloomberg HT’nin canlı yayınında çeşitli açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal burada yaptığı konuşmasında ekonomi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Ağbal’ın konuşmalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BORÇLARIN ÇOĞU TL CİNSİNDEN

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında Türkiye’nin borç stokunun yüzde 60’ının TL cinsinden olduğunu ve kamu borcunun kompozisyonu önceki yıllarla mukayese edilemeyecek kadar ılımlı olduğunu belirtti. Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarının devamında AK Parti’nin mali disiplinin ne kadar önemli olduğunu tecrübe ederek öğrendiğini ve mali disiplinden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Her zaman bütçeyi dengeleyici tedbirler aldıklarını ifade eden maliye Bakanı Naci Ağbal “Önümüzdeki dönemde de vergi ayarlamaları bakımından enflayonist baskılara neden olmayacak kamu maliyesi çerçevesi oluşturulacak” dedi.

 VERGİ DÜZENLEMESİ YAPILDI

Ayrıca enflasyonu bozacak vergi ayarlamalarından ısrarla kaçındıklarını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal bütçe açığı seviyesinin yüzde 1’ler seviyesinde devam edeceğini 2018 başında 2018 bütçesini dengelemek için bütçe açığında meydana gelecek artışları karşılamak için düzenlemeler yaptıklarını ve bununla beraber vergi düzenlemesi yaptıklarını da vurguladı.

BAYRAM İKRAMİYESİ KALICI BİR DÜZENLEME

Tüm bunların yanı sıra emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal bu konu hakkında “Emeklilere vereceğimiz ikramiyenin bütçeye 22.3 milyar liralık yükü olacak. Emeklilere bundan sonra da her iki dini bayramda ödeme yapılacak, bu kalıcı bir düzenleme” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA