Ekonomi

Emeklilere Yakacak Yardımı Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi Verildi

Cumhuriyet Halka Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. Söz konusu kanun teklifi 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Ek Madde Eklenmesine (Emeklilere Yakacak Yardımının Verilmesi) ilişkin verildi. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından verilen kanun teklifi 18 Ocak 2017 tarihinde komisyona gönderildi ve halen komisyonda bulunuyor. 

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI

CHP Sinop Milletvekili verdiği kanun teklifinde “31 Mayıs 2006 TARİH VE 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Ek Madde Eklenmesi,( Emeklilere Yakacak Yardımı Ödenmesi) Hakkında Kanun teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verdi. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ek maddenin eklenmesi için yazılı bir gerekçe vermiş ve madde gerekçelerini de sunmuştur. CHP Sinop Milletvekili Karadeniz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonuna sunulan madde gerekçeleri şöyle;

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Yapılan düzenleme, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan aylık ve gelir alan emeklilere yılın 6 ayı akacak yardımı yapılmasını öngörmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

EK MADDE DETAYLARI

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum