Ekonomi

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Zamlı Mı Olacak? İşte Ödeme Tarihleri

Ülkemizde bulunan 13 milyon emekli vatandaşın beklediği günler yaklaşıyor. Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı ve zamlı olup olmayacağı merak konusu oldu. Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz 2020 tarihine denk geliyor. İkramiyelere yeniden değerlendirme artışı olursa en az 1118 ile 1225 lira ikramiye ödemesi yapılabilir. 

ÖDEME TARİHLERİ

Emekliler ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İkramiye artışlarının olması talep ediliyor. Temmuz zammına göre emekli ikramiyelerinde de artış yaşanabilir. Konu ile ilgili olarak Mayıs ayındaki Ramazan Bayramı ikramiyesi Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında erkene çekilerek Nisan ayında emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı. Kurban Bayramı ise 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında olacak ve ikramiye ödemelerinin bayramdan önceki hafta hesaplara yatırılması beklenmektedir.

Emeklilere yapılacak olan ikramiye ödeme takviminde herhangi bir değişiklik olmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Emekliler bu ödemeler kapsamında 1000 lira, dul ve yetimler ise hisseleri oranında ödeme alacaklar. 

1.118 LİRAYA YÜKSELECEK 

Ancak emekliler, ikramiyede enflasyon ya da yeniden değerleme artışı bekliyor. 2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olarak gerçekleşti. Eğer ikramiye ardışı enflasyon ile endekslenmesi kapsamında emekli vatandaşlara ödenecek olan tutar 1.118 lira 40 kuruşa çıkacak. 

KİMLER YARARLANABİLİR?

Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak. Peki bayram ikramiyelerinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar:

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.