Ekonomi

Emeklilerin Ek İkramiye Başvuru Süreçlerinde Sona Yaklaşılıyor

Binlerce memur emeklisini yakından ilgilendiren ek ikramiye ödemelerinin başvuru sürecinde son günlere gelindi. Devletin çeşitli kademelerinde 30 yıldan fazla hizmet vermiş memurların başvuruda bulunabilecekleri ek ikramiye ödemelerine ilişkin detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. İşte ayrıntılar,

MEMUR EMEKLİLERİNİN EK İKRAMİYE BAŞVURU SÜRECİ DOLUYOR

Devlet 7 Ocak 2015’ten önce emekli aylığı bağlanan kamu görevlilerine 30 yılın üzerindeki hizmetlerine karşılık olarak ek emekli ikramiyesi ödenmesine yönelik bir karar aldı. 30 yılın üzerinde hizmet verilen her yıl ödenecek bu ikramiye için başvuruda bulunmak gerekiyor. Ayrıca alınan kararda, 27 Ocak 2017’den önce başvuruda bulunup dava açmamış olan memur emeklilerinin müracaatlarıda belirtilen tarih itibariyle yapılmış olarak kabul edildi. 

SÜREÇ 27 OCAK’TA SONA ERİYOR

Diğer emeklilere ise 27 Ocak 2017 tarihinden itibaren bir yıllık başvuru süresi tanındı. Bu bağlamda, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldan fazla çalışmış her memur emeklisi ek ikramiye için 27 Ocak tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. Eğer memur emeklisi vefat etmişse bu başvuruyu vefat eden emeklinin yakını yapabiliyor. 

Söz konusu ek ikramiye ye başvuruda bulunacak adayların başvurularını en geç 27 Ocak tarihine kadar ilgili birimlere yapması gerekiyor. Memur emeklileri bu tarihten önce başvuruda bulunmazlarsa ek emekli ikramiye hakları yanacak.

PEKİ EK İKRAMİYE TUTARLARI NE KADAR?

30 senede fazla süre kamuda çalışmış memur emeklilerine ödenecek emekli ikramiyeleri emekli olunan tarihte geçerli olan katsayılara göre belirleniyor. Birçok değişkene bağlı emekli ikramiyesi tutarına, ikramiye farkının ne kadar olacağı, memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine etkenler etki ediyor.

Memur emeklisi kamuda ne kadar fazla süre çalışmışsa yani 30 yılın üzerinde ne kadar çok çalışmışsa emekli ikramiyeside bu oranda artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu yıllık ödenecek en yüksek ikramiye tutarı 3 bin 407 lira 42 kuruş olarak açıklarken ikramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde ödenecek. Ancak ödenen kısmın dışında kalan kısım olursa ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde ödenecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA