Ekonomi

Emeklilerin Maaşlarına %10 Zam Müjdesi

Emeklilere sevindirici haber geldi. SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olup kendi iş yerlerini kuran emekliler zamlarına kavuşuyor. Maaşlarında bulunan %10 ‘luk kesinti Nisan 2016 ‘da yapılmayacak. 

Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan emekliliğini alan ve daha sonra kendi işlerini kurup çalışmaya devame den emeklilere kesintinin olmayacağı müjdesi geldi.Buna göre maaşlarında hali hazırda bulunan %10’luk kesinti Nisan 2016’da olmayacak. Kesintinin olmaması Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına 87 ila 381 lira arasında bir zam gibi yansıyacak. Şubat ayından itibaren Sosyal Güvenlik Destek Pirimi ( SGDP ) kaldırılmış fakat SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yansıtılmamıştı. Nisan ayından itibaren bu yansıtma gerçekleşecek ve emekliler 87 Türk Liraso ve 381 Türk lirası arasında zamlı maaş almış olacaklar.

Bağ-Kur ( tarım ) emeklisi vatandaşlarda en düşük maaş  874 lira 19 kuruş SGDP kesintisiyle emeklinin eline 786 lira 77 kuruş geçiyordu. SGDP Kesintinin maaşlara yanısıtılması ile birlikte Bağ-Kur (tarım ) emeklilerinin en düşük maaşı 874 lira 19 kuruş  olacak. Memur emeklileri için geçen bu ay (mart) SGDP kesintileri maaşlara yansımıştı. Diğer emekliler içinde Nisan ayından itibaren maaşlara yansıtılacak.Bu sayede Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur’dan emekli olduktan sonra kendi işini kuran vatandaşların maaşlarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) bu sayede ortadan kaldırılmış olacak ve maaşlar tam olarak emeklilerin eline geçmiş olacak.

Emekli haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net