Ekonomi

Emeklilerin Ocak Ayı Zam Tahmini! Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankasının açıklamış olduğu beklentiler kapsamında yapılan hesaplamalar neticesinde emeklilerin Ocak ayında alacakları zamlar belli oldu.

MB’nin enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 7.28 olacak. Maaşlar ise 74 ile 365 lira arasında artış yaşayacak. Bu beklentiler kapsamında tahminlerin doğru olması durumunda memurlara ve memur emeklilerine Temmuz ayındaki gibi Ocak ayında da enflasyon farkları verilecek.

Ocak ayında enflasyon farkı verilmemesi için 2018’in ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 3,5’i aşması gerekmekte.

Yüzde 7.28’lik tahmin gerçekleşmesi durumunda memur ve memur emeklilerine yüzde 4’lük zamma ilave olarak yüzde 3.28 fark oluşturulacak.

Bu hesaba göre memur ve emeklilerin Ocak ayı zammı ise yüzde 7.28 olacak ve maaşlarda 120 ile 700 lira arasında artışlar yaşanacak.

SGK, bu ayın başında prim borcu bulunan Bağ-Kurlulardan yapılandırmaya başvurmayanların prim borçlarını sildi.

Borcu silinenler için bu sayede emeklilik ve sağlıktan yararlanabilme yolu da açılmış oldu. SGK 1 Haziran itibarıyla prim borcu bulunan Bağ-Kurluların borçlarını silerken borçlulardan başvuru istemedi.

Bağ- Kurlular ise emekli olmak için gerekli şartları tamamlamaları durumunda emeklilik dilekçesi vermek zorundalar. Kendi primlerini ödeyen kişiler olduklarından dolayı emeklilik dilekçesi vermeleri durumunda aylık bağlanması için SGK’ya prim borcu bulunmama şartı aranmaktadır.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Secimden once 3600 u verecegiz diye nutuk atan beyler sanirim sozunuzu unuttunuz milleti bir defa daha kandirdiniz akli olan emekli ve memur yerel secimlerde size oy vermez nutuk atarken iyi icraata gelince yok milleti kandirmak o kadar kolay