Ekonomi

Emeklilik Kredisini Ziraat Bankası Karşılayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Ziraat Bankası ile yaptığı işbirliği sonucuna göre prim borcu olanlara 48 ay vadeli kredi çekileceği ifade edildi. Ayrıca 48  ay vadeli kredi ödemesinin emekli maaşlarından kesileceği ifade edildi. Diğer yandan bu işlemlerden herhangi bir komisyon alınmayacağı ifade edildi.

Prim borcu bulunan esnaf vatandaşlara 48 ay vade ile kredi imkanı sunulacak, taksitleri emekli maaşlarından kesilecek. Emeklilik için kredi kullanılırken esnafların geçmişte kredi karnelerine bakılmayacak ve başvuruların yeterli olacağı ifade ediliyor. Birkimiş borcu olanların askerlik borçlanmalarını yapmaları durumlarında yaşlılık aylıkları bağlanacak ve bu imkandan sigortalı vatandaşlar yararlanabilecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında borcu olan Bağ- Kur emekliliklerine imkan sağlayacak kredi işbirliği protokolü dün imzalandığı açıklanmıştı. Düzenlenen toplantıyaa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin aydın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı katılım gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 48 ay vadeli kredi ödemelerinin emekli maaşlarından kesileceğini ifade etti. Bu işlemlerden komisyon alınmayacağını ifade etti. Kredi kullanarak sigorta pirim borcunu ödeyenlere emekli aylıkları bağlanacak. Söz konusu aylıkları ise  Ziraat Bankası tahsil edecek. 

Kamupersoneli.net I ANKARA