Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Vatandaşlar Hükümetten Düzenleme Bekliyor

Emekli olmak için prim ve günlerini tamamlayan vatandaşlar yaş şartını yerine getirmedikleri için emekli olamıyorlar ve bu kişiler kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak biliniyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için hükümetten bir düzenleme bekliyorlar.

Konu ile ilgili olarak çeşitli milletvekilleri tarafından soru önergesi verildi ve yaşanan mağduriyetler gündeme getirildi. Bunun yanı sıra Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar çeşitli platformlar üzerinden hükümete seslenerek düzenleme beklediklerini ifade ettiler.

ARZU ERDEM EYT’LİLERİN SESİ OLDU

Son zamanlarda ise MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların mağduriyetleri gündeme getirildi. Bunun yanı sıra MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme almış olduğu konular ile vatandaşların, çalışanların ve atama bekleyen adayların sorunlarını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili olarak MHP Milletvekili Arzu Erdem geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Arzu Erdem paylaşımında Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların mağduriyetlerini dile getirdi. 

Bu konu hakkında MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem yaptığı paylaşımda ”Emeklilikte yaşa takılanlar öz evlatlarımızdır. Öz evlatlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMETTEN DÜZENLEME İÇİN ADIM ATILMADI

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların yaşadıkları mağduriyet hakkında yapılan başka bir açıklama olmadı. Hükümet tarafından ise EYT hakkında düzenleme yapılıp yapılmayacağı da ifade edildi. Buna göre EYT hakkında bir düzenleme yapıldığında veya bir açıklama olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Adalet beklediğimiz hükümet elettirik kayip kacak bedelini dürüst vatandaşa ve milletin seçtiği vekiller kanun cikardi suriyeliye destek ve birde cenatlero sevindirmek için çocuk tecavuzunu 12 yas belirtiyorlar seçimden korkup ittifak yapıyorlar 3 yasinda tecavüze uğrayan bakan çocuğu olsa

  2. Memleket durumu kritik devletin yanindayiz ama bize yapilan da halsizlik hangi kanun yasallastiktan 10 veya 15 yol öncesinikapsiyor 1 sadece 1 ornek ggöstersin yetkililer

  3. Sadece hakkımızı istiyoruz. Bize haksızlık yapılıyor bu haksızlığı yapanlara ve yapmaya devam edenlere hakkımı helal etmiyorum.

  4. Yahu bırakın Allah aşkına SSK çıkan kanunları uygulamıyor bizimkisi kanunun çıkmasını beklemek büyük ihtimal sadece hayal tamamen hayal

  5. Yazıklar olsun.. ötesini ileriki secimlerde hakettiğini bulurlar inşAllah…

  6. Yazıklar olsun.. ötesini ileriki secimlerde hakettiğini bulurlar inşAllah…