Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hakkında Son Durum! EYT'ler Merakla Bekliyor

Milletvekilleri tarafından AK Partili Başbakan Binali Yıldırım’a EYT’ler hakkında soru önergeleri verilmeye devam ediyor. Diğer yandan 2019 seçimlerinin yaklaşıyor olmasıyla beraber Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar konu hakkında son detayları öğrenmek istiyor.

Peki Başbakan Yıldırım; Emeklilikte Yaşa Takılanlara yönelik olarak ne cevap verdi? EYT’ler için herhangi bir çözüm üretildi mi? İşte detaylar.

Bilindiği gibi CHP’li Milletvekili Gündoğdu tarafından Başbakan Yıldırım’a soru önergesi verilmiş ve içerisinde emekli olup olmayacakları sorulduğu ifade edilmitşi. Ayrıca CHP’li Vekil Didem Engin’in verdiği soru önergesi içerisinde ise çözümler hakkında bilgi sağlanması istenilmişti. Peki yanıt geldi mi? EYT’ler için çözüm belirlendi mi? İşte detaylar…

SORU ÖNERGELERİNE YANIT VERİLDİ

Ayrıca söz konusu soru önergelerine yanıt verilerek; “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ – Kur Kanunu ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundaki hükümlere göre belirlenmektedir. Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunmaları koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir.” cevabına yer verilmişti.

HENÜZ BİR GELİŞME YAŞANMADI

Söz konusu EYT’ler hakkında net bir çalışmanın yanı sıra en ufak bilgi dahi açıklanmadı. Çalışma Bakanlığı CHP tarafından verilen soru önergelerini yanıtladı ancak Başbakan Yıldırım konuyla alakalı olarak net bir açıklama yapmayarak EYT’leri büyük merak içerisine soktu. Peki EYT’ler hakkında ne zaman açıklama yapılır?

Konuyla alakalı olarak elbette kesin bir tarih bulunmuyor. Ama bu demek değil ki; vatandaşlarımız unutulacak ve EYT’ler için herhangi bir çalışma yapılmayacağı anlamına gelmiyor.

Net olarak bilgiler açıkandığında kamupersoneli.net olarak sizlere aktarmaya ve sizler için bilgiler derlemeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. İnşAllah hayırlı haberler alırız bende eyt maduruyum

  2. Hakkımız kasbedildi pirmim doldu 25 senemde 2019da doluyor 9sene beklememlazım bu bize revamı

  3. 1992 sigorta girişim var 26 senedir çalıyorum artık emekli olmak istiyoruz çalıştığım işyerinde ağır şart altında çalışıyoruz fabrika işçisiyim ne zaman emekli olabilirim yasa çıkacakmış tsk

  4. 1986 si̇gortalıyım 8000 günüm var:dana ne beliyoruz……??????

  5. biz akp'ye oy verdiğimiz sürece eyt hakkını alamaz budefa oy vermeyin bakın hemen nasıl çıkartıyorlar eyt kanununu suç bizde…………..

  6. Sayın Cumhurbaşkanım eşiniz emine hanımında 8mart kadınlar günümüz kutlu olsun biz halkımız olarak olarak sizden müjdeli haber bekliyoz bizlerde yaşa takılanlar emek veren herkez müjdeli haberi bekliyor sayın cumhurbaşkanım

  7. 1991 ocak ayı girişim var kaç yaşında emekli olabilirim tabii yasa cikarsa yasim şuan 44

  8. Bizdende oy kullanma konusunda kesin bir açıklama yapamayacagimiz hakkında kesinlikle böyle bir çalışmamız olmayacağını bilmeleri gerekmektedir biz eyt liler olarak kesin kararımız olacağını ve zamanı ve yaşı gerekli koşulları sağlamaları bakımından iktidarda bulunmaları gerekliliğini düşünüyoruz

  9. Nekadar yorum yaparsakda boşşşş hayrlısi Allahtan

  10. Çözüm 2019 secimi o koltuklar da oturanlar degismeli

  11. Yaş şartı kalkmalı primini birde sigortalılık süresini tamamlayan vatandaşlar emekliliği hak etmeli