Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Son Durum Nedir? EYT'ler İçin Soru Önergeleri Verildi

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında bir soru önergesi verildi. 

BİR DEFAYA MAHSUS EMEKLİLİK HAKKI TANINACAK MI?

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a verilen soru önergesinde bir defaya mahsus Emeklilikte Yaşa Takılanların emekli edilip edilmeyeceği soruldu. CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesinde konu ile ilgili olarak “Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen, emeklilik pirim günlerini tamamlamış olmasına rağmen sonradan yapılan düzenlemeyle getirilen yaş şartı nedeniyle emekli olamayanların bir defaya mahsus emekli olmasını sağlayacak mısınız?” sorusunu sordu.

ÇALIŞMA BAKANILIĞINDAN EYT CEVABI

Bunun yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin de verdiği soru önergesinde Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözülüp çözülmeyeceğine ilişkin bir soru sordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı muhatap alınarak verilen soru önergesi Çalışma Bakanlığı tarafından yanıtlandı. 

Söz konusu soru önergesine verilen yanıtta ise “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ – Kur Kanunu ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundaki hükümlere göre belirlenmektedir. Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunmaları koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

HERHANGİ BİR GELİŞME BULUNMUYOR

Şu an için Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında ne bir çalışma ne de bir gelişme bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından CHP Milletvekili Didem Engin’in soru önergesi yanıtlandı ancak CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun soru önergesi Başbakan Binali Yıldırım tarafından henüz yanıtlanmadı. Bu kapsamda Başbakan Binali Yıldırım tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. İlk seçim son seçilişiniz olacak inşaAllah…şimdiden hakkım haram olsun….yaptıgınız adaletsizlik sizede dokunsun….sizleri görmek istemiyorum..
    .yıkılsın adaletsiz seçilmişler.

  2. Sn başbakanım beni ve benim gibileri unutmayın biz çok mağduruz ihtiyaçlarımızı alamıyoruz açız kiracıyım ölüyoruz

  3. Eyt lilerle alakalı akp de 3 başbakan söz verdi..1 r.tayıp erdoğan. 2 ahmet davut oğlu. 3 binali yıldırım. Budemek oluyorki sözün bir önemi yok. Onlar icin önemli olan secimleri atlatana kadarmış

  4. Bașkanlık seçimlerine az kaldı eyt gücünü ortaya çıkarmalı bizi gören ve anlayan lideri başkanlık koltuğuna çıkarmalı ancak millet vekiline kıyak düzenleme çıkarır çok şımardılar vazgeçilmez olduklarını sanıyorlar…..

  5. afrin operasyonuyla oy oranlarını arttırmışlar.onların herşeyi plan proje.halka oynuyorlar.o yüzden bize hakkımızı vermiyorlar.

  6. iş açana destek, evlenen yardım destek, ev alana destek, doğurana yardım bütçe var var da var her yere var ama eyt ye yok. hak etmişim kazanmış, bir sürü para yatırmışım ama emek sarf etmeyenler yiyor içiyor. bu dünyada hakkımı görüpde görmezden gelene ve yiyenlere helal etmiyorum.

  7. çıkarılsın artık şu kanun yaşa takılanlar yaşı beklemesin emekli edilsin

  8. yaşa takılanları emekli etmeyen saraya milyarlarca kaynak aktaran suriyeliere bakan barınma sağlayan şimdi ise onlara kalıcı konut yapan askerimizi suriyeye sokup onları geriye ülkelerine göndericez diyen ak parti neden halkının sesini duymuyor hakedenin deyilde haketmeyene kaynak bulanlar sonrada çıkıp biz müslümanız diye hava atmasınlar müslümalık benim bildiğim şudur hiç bir karşılık beklemeden biri yada birilerine yardım etmek Allahın emirlerinden bir tanesidir kimse duymadan kimse görmeden iyilik yada hayır yapan kişiler müslümandır ama şunuda düşenenler olabilir biz yardım yapmıyoruz diye müslüman deyilmiyiz kalpten düşünenler imkanı olmadığı halde keşke bende yardım edebilsem demesi bile yeterlidir yardım yapıpta tüm ülkeye duyuranlardan daha iyidir benim bildiğim müslümanlık budur ben müslümanım diyerek Allahın yolundan deyilde paranın yolundan gidenler millete yalan söyleyerek iftira atarak birikimlerini gasp ederek devlette olsa vatandaşta olsa müslümalıkla alakası yoktur

  9. Kazanılmış emeklilik hakkımızı geri verin biz zaten erken emeklilik istemedik ki geriye dönük yasa uygulandığı için bütün emeklilik haklarımız telef oldu yazık kanuna göre yasa çıktıktan sonra sigortalı olanlara geçerli bize niye uygulanıyor lütfen buna bir çözüm bulun

  10. Yazık günah bu insanlara!!!!!! Gerçekten mağdur ve zor durumdalar. Ak Parti Adalet ve Kalkınma Partisi ise lütfen Allah için adaletli olsun primlerini ödemiş bu insanları dosdoğru emekli yapsın. Ölümlü dünya kimsenin ahını almayın, müjdeli güzel haberler verin bizlere.

  11. Yazık günah bu insanlara!!!!!! Gerçekten mağdur ve zor durumdalar. Ak Parti Adalet ve Kalkınma Partisi ise lütfen Allah için adaletli olsun primlerini ödemiş bu insanları dosdoğru emekli yapsın. Ölümlü dünya kimsenin ahını almayın, müjdeli güzel haberler verin bizlere.

  12. Yazık günah bu insanlara!!!!!! Gerçekten mağdur ve zor durumdalar. Ak Parti Adalet ve Kalkınma Partisi ise lütfen Allah için adaletli olsun primlerini ödemiş bu insanları dosdoğru emekli yapsın. Ölümlü dünya kimsenin ahını almayın, müjdeli güzel haberler verin bizlere.

  13. Yazık günah bu insanlara!!!!!! Gerçekten mağdur ve zor durumdalar. Ak Parti Adalet ve Kalkınma Partisi ise lütfen Allah için adaletli olsun primlerini ödemiş bu insanları dosdoğru emekli yapsın. Ölümlü dünya kimsenin ahını almayın, müjdeli güzel haberler verin bizlere.

  14. Suriyelilere 6 milyar harcanıyor kendi vatandaşına hak ettiği halde emeklilik tyasasını çıkartmıyor 20 yıl dolu dolu 7200 prim var ve her sene düşen emeklilik maaşım 2008 de kat sayıyı düşürdünüz en üstten ödenen bir primim var ve şu an emekli olsam 1250 tl maaş alırım 10 sene sonra alacağım maaş 500 tl 2020 ve 2030 yılında emekli olacaklar dikkat maaş falan kalmıyor acilen bu kat sayının düzeltilmesi gerekiyor yoksa hüsran la bitecek hayallerimiz

  15. Ben yıllarca akp ye oy verdim şu an içinde halen vermeyi düşünüyorum.ama yaşa takılanların hakkını vermeseler bende akp vAllahi billahi oy vermem bizler şu an mağdurum işten çıkardılar nereye gitsemde iş vermiyorlar nerdeyse ikinci bir yuvam dsğılmak üzere

  16. Sayın Cumhurbaşkanım Allah rızası için emeklilikte yaşa takılanların ismini de yerine getir İnşAllah yardımcı olursunuz Allah sizden ve ekipleri sizden razı olsun

  17. Eşim,24-07-1971 doğumlu,1984 girişli,8450 prim günü var,hala yaş bekliyor,inşAllah yakında emekli olur

  18. Eşim,24-07-1971 doğumlu,1984 girişli,8450 prim günü var,hala yaş bekliyor,inşAllah yakında emekli olur

  19. Yaşa takilanlar ve çalışanlar olarak baya bi yipradik takdir hükümetimizin ve T.B.M sinin isterse bizim hakkımızı verir istemesede bizde mezarda emekli oluruz mezar ada para gitmiyor ama kalan yer tabi boluse bilir lerde her alanda basarilisiniz ne olur biz çalışanların e.y.t haklarını verin takdir sizin bi çare olun çekmiyor bu vücut bel sakat sag ayak bilegim sakat ve benden kurumun direğin tepesine çıkıp kablo eklemeyi arza yapmamı istiyor bu sakat vücutla ne kadar başarılı olurum 26 yıllık calisanim 5 yılda yasa takiliyom

  20. 28 yıl 9000 pirim mim var 5 yıl daha çalı diyorlar yaşa takıldın diyorlar adelet buysa varın siz değerlendirin

  21. Bunlar her kesimi guldurduler birtek eytlilere gelinci cimrilestiler secime 7 gun kaldı 1000 tane oyum olsa vermem her yere guzel savuryolar eyt ye gelinc butce kaldirmaz olyor valla benim bunyede kaldirmiyor şurda ne kaldı secim 1000 tane oyum olsa vermem kardaşım