Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) Devlete Maliyeti Hakkında Yeni Açıklama

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda dair yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara değinen Kani Beko, maliyet rakamlarının açıklandığı gibi olmadığını iddia etti. 

İşte CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun EYT yasasına dair yapmış olduğu konuşması. 

EYT’LİLERİN DEVLETE MALİYETİ HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında gündeme getirdiği konuya dair ilk ifadesinde, çok sayıda emeklilikte yaşa takılan vatandaşın şikayetçi olduğu iş sorununa değindi. Bu konuda vatandaşların tepkilerini dile getiren Kani Beko Emeklilikte Yaşa Takılanlara da yer veren Beko, devletin “Sen gençsin, git çalış” dediği bu kişilere patronların “Sen yaşlısın, gençler varken seni işe alamam” dediğini söyledi. 

Konuşmasında maliyet açıklamasında bulunan CHP milletvekili yıllık rakamın 750 milyar TL değil, 10 milyar TL olduğunu söyledi. 

“Oysaki emeklilikte yaşa takılanlara, Cumhurbaşkanının dediği gibi, bir yılda 750 milyar değil, 700 bin kişiye emekli maaşı bağlanacak olsa yılda 10 milyar ödenecek. 40 Milyar dolar, yani 200 Milyar TL’yi Suriyeli misafirler için harcadıysak 10 milyar da bizim ülkemizin insanlarına vermemiz gerekirdi. Ayrıca, onlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyorlar”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Milletini kim dusunuyorsa biz de ona gore yol cizeriz okadar aciklamalar yapiliyor ama umutlar hep yarida birakiliyor hukumet yetkilileri hic olumlu yaklasim gostermiyorlar turkcesi hakkimiz olani istiyoruz eyt lilerin yaninda olmayanlar insAllah rabbim hezimete ugrarlar

  2. Çok güzel söylemiş.ağzına sağlık,suriyelilere gelince var.kendi vatandaşına gelince yok.saraya gelince oluk ,oluk akıyor,millete gelince kuruyor.sayın kanı beko çok güzel özetlemiş.

  3. Maliyetin kaynağı belli. Ett 7 yıl vurmuş işçiyim. Kendi adına maaş alan eşinden ,anne ve babasından maaş alanların maaşı kesilsin sadece kendi maaşını yoksa eşinin yoksa babasının oda yoksa annesinin maaşını alsın tek maaş yani. Ayıptır ya böyle bi ülke nerde var 2 hadda 3 ve 4 maaş alanlar var ayıptır ya.

  4. Emekli olsak genciz.ozaman ise girişte niye 35 yas siniri var.is başvurusu yapmak istesemde yasli oluyorum.bi karar verse devlet.gencmiyim yaslimiyim..ona gore psikoloji takinacagim… :))

  5. Çok doğru söylemiş devlet yoksulun aylığıyla ayakta durmaya çalışıyorsa varsın batsın bu sıkıntıyı herkes çeksin.

  6. Ben 46 yaşındayım ve esnaftım iflas ettim devletin iş ilanları 25 yaşını doldurmuş 45 yaşından gün almamışlar baş vurabilir.ozaman başkanım beni ya emekli edeceksin yada işsizlik maaşıveteceksin.özel sektör zaten işe almaz bende iki frın vardı bende işe almazdım 30 yaşından yukarıları

  7. Yaş 47 Prim 8510 Yedi sene yaş bekleyecem biraz insaf haksızlık bu

  8. Devletin bütün eleman alım şartlarında yaş üst sınır niye 30 ki. Ben 49 yaşında bir gencim. Bak ben demiyom, reis diyo

  9. Herkese para var eyt gelince yok peki bizim yatırmış olduğumuz fazla primlerin paraları nerde eyt grubundaki insanlar iki kişiyi nerdeyse emekli edicek kadar prim ödediler hakkımızı verin yeter halk olarak Suriyelilerden de sıkıldık yollayın artık biz 2. Sınıf vatandaş bile olamıyoruz

  10. Eyt lileri siyasi oyuncak malzemesi yapanları en yakın zamanda olması gerektikleri yerde görmek dileğiyle..! Türk milleti bu defa zeka seviyesini kanıtlar umarım..

  11. eyt liler olarak sadece bu seçimde değil genel seçimlerde de bizim yanımızda olmayan ve soruna çözüm bulmayan partilere ilelebet oy yok.

  12. Eyt liler kendilerine kimin destek kimin kostek oldugunu iyice gorup secimlerde kararlarını ona gore versinler.Net.

  13. 1989 işe giriş 2014 de 25 yıl hizmet yılı Halâ 16 ay bekliyorum.
    Daha Ne Yerel Nede Genel Seçimde Oy yok.

  14. EYT mağduru olarak devletimizin en yakında bu mağduriyetimizi giderecegine inanıyorum …

  15. Bugüne kadar reis ne dedi ise yaptık ama bu son durak artık otobüsten inme vakti gelmiş. Seçimlerden sonra ahlar vahlar duyar gibiyim.

  16. İnsanlar birşey istemiyor sadece haklarını istiyorlar.güvenlik uzmanları yalanmı söylüyorlar .

  17. İnsanlar birşey istemiyor sadece haklarını istiyorlar.güvenlik uzmanları yalanmı söylüyorlar .

  18. Bu vatanı suriyeliler bugüne getirmedi. Suriyeliler devlet bütün imkânlarını seferber ederken, bu vatanın gerçek sahiplerini görmezden gelmeleri manidar. Seçimler yaklaşıyor