Ekonomi

Emekliye 230 TL Fark Ödemesi Yapılacak

Ocak ayının 3’ünde enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emekliler yeni zamlı maaşlarına kavuşmaya başladı. Perşembe günü SSK emeklileri ile başlayan ödemeler bu hafta sonlanacak ve yeni zamlı maaşlarını bekleyen SSK ve Bağ-Kur’lılar bankalardan paralarını çekebilecek.

3 AYA VARAN FARK

Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri de bu hafta başlayacak. Bağ-Kur’lular yüzde 10.19 zamlı aylıklarını 25-28 Ocak’ta cebine koyacak. Bu hafta ayrıca, memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine maaşları her ayın 1’i ile 5’i arasında yatırılıyor.

Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine maaşları her ayın 1’i ile 5’i arasında yatırılıyor. Bu ay maaşlar, zam oranının belirlenmesi için 3 Ocak’ta açıklanan veriler beklendiği için, artış yansıtılmadan ödendi.

Emekliler yüzde 10.73 zamla oluşan farklarını 25 Ocak Cuma günü hesabında görecek. Aylıklarını her ay alanlara 1 aylık, 3’er aylıklar halinde alanlardan Kasım-Aralık-Ocak döneminde alanlara 1 aylık, Aralık- Ocak-Şubat döneminde alanlara 2 aylık, Ocak-Şubat-Mart döneminde olanlara 3 aylık üzerinden aylık farkı yatırılacak.

Örneğin; en düşük emekli aylığı 2 bin 149 liradan 2 bin 379 lira 59 kuruşa çıktı. Bu maaşı alan emekli, aylık ödeme alıyorsa hesabına 230,59 lira zam farkı yatırılacak.