Ekonomi

Eminiş Ambalaj Konkordato İlan Ettiğini Duyurdu!

Ekonomik sorunlar ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar kapsamında Eminiş Ambalaj’ın yaptığı konkordato talebi Gebze Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada ise bu ifadelere yer verildi.

“Şirketimizin gerek aşağıda arz ettiğimiz sebepler kapsamında gerekse uzun bir süredir ülkemizin içerisinde yer aldığı ekonomik sorunların yanı sıra sosyal sebeplerle Gebze Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2018/734 esas sayılı dosyasına yönelik olarak konkordato talebinde bulunmuş olarak alakalı mahkeme tarafından yapılan incelemeler kapsamında İcra İflas Kanunun 287. Maddesi gereğince şirketimiz geçici üç aylık süreçte tüm takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik karar verilmiştir” denildi.

Eminiş Ambalaj Konkordato İlan Ettiğini Duyurdu!

Yarıyıl bilançosu kapsamında şirketin tamamında banka kredisi bazında 26,2 milyon lira kısa vadeli finansal borç ve 43 milyon lira ticari borcun olunduğu açıklandı.

Yasal düzenlemelere ek olarak borçlarını ödemekte zorlanan şirketler vade uzatımları ve tenzilat yaparak borçlarını ödeyebilmek için iflastan kurtulmak için konkordato talebinde bulunabiliyorlar.

Kamupersoneli.net I ANKARA