Ekonomi

En Düşük Emekli Aylığının Asgari Ücretten Az Olmaması İçin Kanun Teklifi Verildi

2000 yılı ile 2008 yılları arasında emekli olmuş vatandaşların emekli maaşları ile 2008 yılından sonra emekli olmuş vatandaşların emekli maaşları farklı hesaplanıyor. 

Maaş hesaplamalarında yaşanan bu farklılıklar ise bazı vatandaşların düşük seviyede maaş almasına neden oluyor. Emekli maaşlarında yaşanan bu durumun ortadan kalkması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için kanun teklifi verildi. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLSUN

CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz tarafından TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sunulan kanun teklifinde emekli maaşlarında düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifinin gerekçeleri sunuldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında sunulan gerekçede şu ifadeler yer aldı. ” Öngörülen kanun teklifi ile oldukça düşük maaşlar alarak hayatlarını idame ettiremeyen emekliliklerimizin sorunları bir nebze olsun çözülerek mali bir iyileştirme sağlanması amaçlanmaktadır.”

Cumhuriyet Halk Partisi  İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz tarafından sunulan kanun teklifinde yer alan maddeler.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 

En Düşük Emekli Aylığının Asgari Ücretten Az Olmaması İçin Kanun Teklifi Verildi

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber