Ekonomi

En Fazla İstihdam İnşaat Sektöründe Olacak

Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, 2016 yılının son çeyreğinde yapılacak istihdam çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, en fazla istihdamın inşaat sektöründe olmasının beklendiğini açıkladı.

Hatipoğlu: “Gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor.” dedi.

Manpower, Türkiye’de istihdam çalışmalarıyla ilgili işverenlerle görüşmeler yaptı. 

İşverenler 2016 Ekim-Aralık aylarında Türkiye’de istihdamın gözle görülür derecede artmasını bekliyor.

11 Sektörün 10’unda İstihdam Artışı !

Önümüzdeki 3 ay içinde istihdamda artış olması bekleniyor. En fazla istihdam ise İç Anadolu bölgesinde olacak.

Hatipoğlu, 2016’nın son çeyreğinde en güçlü istihdamın %15 ile inşaat sektöründe olacağını açıkladı.İnşaat sektöründe yüksek istihdam beklenmesine dair: “Son birkaç yıldır özellikle İstanbul olmak üzere, pek çok büyük şehirde kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda. Kentsel dönüşümün, beraberinde yeni konut veya iş yeri projeleri ve yeni inşaatlar getirmesi kaçınılmaz. Bu da Türkiye’deki inşaat sayısının artmasına neden oluyor. Ayrıca yine son dönemde kamu finansmanlı büyük inşaat projeleri de yükselişte. Bu projeler çok büyük çaplı olduğu için bir tanesinde bile yüzlerce çalışana ihtiyaç duyulabiliyor. Kısacası, gerek kentsel dönüşüm gerekse büyük inşaat projelerinde son dönemde yaşanılan artış, buradaki istihdam ihtiyacını da büyütüyor.”dedi.

Kamupersoneli.net