Ekonomi

En Uygun Konut Kredisi Kampanyaları ( 1,1 Faiz İle En Uygun Konut Kredisi..)

Konut Kredisi faizlerinde son dakika haberleri. Merkez Bankası tarafından faiz kararının açıklanması sonrası konut sektöründe hem alıcının hemde satıcının yüzü gülüyor.

Nisan ayında gelen şokla birlikte konut satışlarının %10 seviyelerine kadar düşmesi piyasada durulmaya sebep olmuştu. Ancak yaşanan şok sonrası hem inşaat firmaları hemde konut kredisi veren Bankalar durumu kurtarmak için kampanyalar düznlemeye başladı. Nisan ayında yaşanan şok sonrasında piyasayı hareketlendirmek için, inşaat firmaları çeşitli kampanyalarla elindeki konutları satmaya çalışmıştı.

Araya Ramazan Ayı’nın da girmesi kampanyaların peş peşe gelmesine sebep oldu. Konut kredisi faizlerinde de meydana gelen düşüş sayesinde, son bir haftada normalin iki katı kadar konut kredisi başvurusunda bulunuldu. Böylece emlak sektörü tekrar canlandı, dar gelirli vatandaşlar ise hayalini kurdukları evi satın almak için bulunmaz bir fırsat buldular.


Konut kredisi faizlerinde düşüşü Denizbank ve Garanti Bankaları başlatmış olsa da asıl bombayı Türk Ekonomi Bankası (TEB) patlattı. TEB en düşük konut kredisi faizini sunarak bu oranı 1,1’e seviyesine kadar düşürdü. Faiz konusunda TEB’den daha iyi bir kampanya sunan bir başka banka bulunmuyor. TEB’i sırasıyla 1,13 faiz oranıyla Akbank ve Garanti Bankaları takip ediyor. Üstelik bankaların çoğu konut kredisi çeken müşterilerine kasko hediyesi bile veriyor. Böylece ev alacak olan vatandaşlar bir masraftan daha kurtulmuş oluyorlar.

Faizlerin düşmesi emlak uzmanlarına göre Temmuz Ayı’nda büyük bir rekorun kırılabileceğini sağlayacak. Normal şartlarda aylık ortalama olarak 110 bin civarı konut satışı gerçekleşiyor. Emlak sezonunda ise bu sayı 120 bin civarını buluyor. Konut kredisi faizlerindeki ani düşüş sayesinde Temmuz Ayı’nda yaklaşık olarak 150 bin konut satılması ön görülüyor. Bankalardan kredi çekmek isteyen kişilerin sadece ev parasının yüzde 25’ine sahip olmaları yeterli oluyor. Çünkü konut kredisi veren bankalar, kredi çekilen evin değerinin dörtte üçü kadar kredi sunuyorlar.

Kamupersoneli.net  | Ankara