Ekonomi

Enerji Bakanı Albayrak'tan 5 Bin Kadına İstihdam Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “5 yılda 5 bin kadına istihdam projesi” kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada kadın iş gücüne katılımın yüzde 34’lük oranda pay sahibi olduğunu ifade ederek bu sayının artması için 5 bin kadını daha istihdam edeceklerini ifade etti.

Bakan Albayrak; Çalışma bakanlığı himayesinde ve İŞKUR işbirliği işe başlatılan istihdam projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Söz konusu düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak; AK Parti’nin iktidar olduğu dönemde kadınlara yönelik olarak iş gücününe katılımın oranlarının yüzde 20’lerde bulunduğu zamanlarda yaptıkları çalışmalarla beraber yüzde 34 oranlarına çıktığını sözlerine ekledi.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada; “Doktorlarımız, doktordur ve mühendislerimiz elbette mühendistir. Bunun erkeği veya kadını yoktur. Şirketlerin bu konularda cinsiyet ayrımı yapmaları ciddi anlamda gözden geçirilecektir.” dedi.

Söz konusu büyük hedeflere ulaşmak için kadın gücüne ihtiyaç doğduğunu ifade eden Albayrak; “Hizmetler deği enerjilerin her alanında kadın istihdamlarının artırılması adına büyük paylarla beraber katkı sağlayacağız. Kadınlarımızın güçlerine ve iş potansiyellerine sonuna kadar güvenmekteyiz ve güvenme konusundan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA