Ekonomi

Enerji Bakanı Dönmez: Yüz Binleri Bulan İstihdam Sağlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin 2018-2019 Akademik Yılı açılış törenine katıldı ve yaptığı açıklamalarında yeni akademik yılın üniversiteye ve bütün akademik camiaya hayırlar getirmesini, başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını diledi.

BAKAN DÖNMEZ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI

Bakan Dönmez açıklamalarında enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesi için çok önemli adımlar attıklarına dikkat çekerek yapılan her ihaleye muhakkak yerli istihdam ve yerli üretim şartı koyduklarını vurguladı.

Bunun yanı sıra Bakan Fatih Dönmez açıklamalarının devamında yenilenebilir enerjide firmaların en az yüzde 80 yerli mühendis ve işçi istihdam etmek zorunda olduğunu belirtti.

Bakan Dönmez Madenin işlenmesi için gerekli bütün teknolojik alt yapı ve yatırımlar artık Türkiye’de yapılacağını ifade ederek Türkiye’nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra Bakan Dönmez enerji sektörünü yüksek katma değerli teknolojilerin üretildiği, bilgi ve tecrübeyi değere dönüştürebilen bir alan haline getirmek için gerekli alt yapıyı hazırladıklarını ifade etti.

Ayrıca enerjinin gelecek dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını ifade eden Bakan Dönmez bu alanda yüz binleri bulan istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA