Ekonomi

Enflasyon Farkı Sonucu Maliye Bakanlığı Zamlı Maaşları Açıkladı

Bilindiği gibi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurların ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da belli oldu. 

Buna göre memur ve memur emeklisi yüzde 3,5 üzerine enflasyon farkını alacak. Enflasyon zammı kapsamında maaşların nasıl olacağı hakkında Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. 

MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada memurların ve memur emeklisinin ne kadar maaş alacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığının açıklaması şöyle oldu:

“Enflasyon farkıyla birlikte en düşük memur maaşı 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 149 liraya yükseldi.’ Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli aylığı bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükselmiştir”

Maliye Bakanlığı tarafından enflasyon oranından kaynaklı ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 artış yapıldığı belirtildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA