Ekonomi

Enflasyonun Un Ufak Ettiği Maaş ve Emekli Gelirleri Hızla Arttırılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, enflasyonun etkilediği maaş ve emekli gelirlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Aykut Erdoğdu yapmış olduğu açıklamasında; “Sosyal gerginliklere yol açmadan yükselen enflasyonun un ufak ettiği ücret, maaş ve emekli gelirleri hızla artırılmak zorunda” sözlerine yer verdi. 

Türk Lirası Değer Kaybetti

Yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Türk lirasının dolar karşısında 2017’nin 10 ayı süresince uğradığı değer kaybının yüzde 7.3 seviyesinde olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türk lirasının yaşadığı değer kaybının Türkiye ekonomisine benzer gelişmekte olan diğer ülkelerin para birimlerindeki değer kaybından 4 puan önde olduğunu aktardı.

OHAL, Enflasyona ve İşsizliğe Yansıyor

Erdoğdu; Türkiye ekonomisinin benzer ülke ekonomilerinden daha ağır kayıplarla karşılaşmasının sebebi, en temelde otoriter rejimin hukuk tanımayan icraatlarından kaynaklanıyor. OHAL iklimi, faize, enflasyona, işsizliğe doğrudan yansıyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Maaş ve Emekli Gelirleri Hızla Arttırılmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu yapmış olduğu açıklamasında; “Sosyal gerginliklere yol açmadan yükselen enflasyonun un ufak ettiği ücret, maaş ve emekli gelirleri hızla artırılmak zorunda. Yeni asgari ücret tespitinde enflasyonla birlikte büyüme mutlaka hesaba katılmalı. Memleketi OHAL koşullarından bir an önce kurtarıp sağlanan hukuki güven ortamında döviz ve faiz artışını frenleyecek etkili önlemler alınmazsa tüketici fiyatlarındaki yıllık enflasyonun yüzde 15’e ulaşması işten bile değildir. Bu hiper enflasyon dönemi bozulmayı çok daha hızlandırır” sözlerine yer verdi. 

‘Kredi Garanti Fonu ile Pansuman Yapıldı’

Hükümetin açık vermeye başlayan bütçeyi daha da zorlayarak kamu maliyesi politikalarına sarıldığını, bu şekilde özel sektöre Kredi Garanti Fonu ile pansuman yaptığını belirten Erdoğdu, bu durumun da  yüksek faiz, daha yüksek enflasyon ve daha fazla işsizliğe yol açabileceğini aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, ekim ayında ABD ile yaşanan vize krizi ve devamında Avrupa ile gerilimin sürmesinin de içe kapanmada etkili olduğunu ifade etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA