Ekonomi

EPDK Elektrik Abonelerini Etkileyecek Çalışmalara Hız Verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından milyonlarca elektrik abonesine direkt olarak etki edecek düzenlemeler için çalışmalarına hız verdi. 

Söz konusu Habertürk’ün haberine göre; Bu mevcut yönetmeliğe göre kaçak elektrik kullananlar geriye dönük en fazla 12 aylık tüketim üzerinden hesaplann tutarların 1.5 katını ödemekteler. Bu yönetmeliğe göre hesaplanacak olan kaçak tutarının ise 3 ile çarpılacağı ifade ediliyor. Ayrıca tekrar olması halinde ise 5 ile çarpılacak ve bu tutar kadar aboneden para kesilecek.

Ayrıca mevcut yönetmelik içerisinde yer alan veriler ise; “Kaçak elektrik kullandığı tespit edilen tüketicinin hesaplanan tüketimi, dahil olduğu abone grubuna kaçak elektrik kullandığı dönemde uygulanmakta olan fonsuz tarifenin 1.5 (bir buçuk) katı ile çarpılarak, kaçak enerji bedeli hesaplanır ve bu bedel fatura edilir.” ifadesiyle yer almış durumda.

Aboneler elektrik veya toptan satış şirketlerinin habersizce veya herhangi bir bildiriminde bulunmadan kendileri hakkında sözleşme düzenlemelesinden şikayetçi olmaktaydı. Ancak yapılacak olan yeni düzenlemeyle beraber abonelere sözleşme için onayını aldığını kanıtlaması istenilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA