Ekonomi

Erken emekli olunabilir mi? Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) çözüm bekliyor

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) çözüm beklerken referandum öncesinde gözler hükümetin açıklamasına çevrildi. Erken emekli olunacak mı? İşte detaylar…

Emekli olabilmek için prim gün sayısını ve sigorta süresini dolduranlar için yeni bir çalışma yapılacak. Çalışanlar yaşlarını beklemeden yılda yüzde 5 düşük maaşla erken emeklilik imkanına sakip olacak. Referandumdan önce EYT sorunu için çözüm bekleyenler hükümetin bu uygulamayı devreye sokmasını istiyor. 2017 yılına kadar merakla bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) referandumdan önce emekli olabilmek istiyor. Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılacak açıklamaya çevrildi. Ülkemizde sigortalı olarak çalışan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu’na belirli miktarlarda prim ödeyerek emekli olmaya hak kazanmaktadırlar. 

2017’DE EYT MÜJDESİ GELİR Mİ?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti.SSK’lı da 8 Eylül 1999’a kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi. 8 Eylül 1999’dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur’lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu. Vatandaşlar ise en çok yeni yılla birlikte 2017’de erken emeklilik konusunda müjdeli bir haber bekliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın sinyalini verdiği Başkanlık Sistemi için referandum sinyalide seçim öncesi vatandaşları önümüzdeki yıl için ümitlendirmeye yetti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. yaptığım yorumu neden yayınlamıyorsunuz çünkü sizde biliyorsunuz ki fake haber milletin ümitleri ile oynamayın lütfen

  2. Yeter artik.lanetolsun
    erkenemekli.olmakistemiyoruz.hakkimizi.
    ama lafi.saptiranlarvar.

  3. ey ahali;okuyun lütfen;
    1.bu ülkede hiç işe gitmeden sigortalı yapılıpemekli maaşı alan 40000 kişi
    olup bunu zamanında kontrol ve denetlemeyen bir sgk yönetimi varken,
    2.bu ülkede özel sektör deki inşaat firmalarında yevmiyeli çalışıp sgk primleri
    düşük gösterilen primlerini denetlemeyen bir sgl yönetimi varken.
    3.devlet memurlarının 3000 tl maaş ile geçinemediği ortamda işçi kesiminin 1404 lira ücretle açlığa mahkum eden anti sosyal devlet yönetimi varken.
    4.mecliste; divan kurulu üyelerinin ve millet vekillerinin telefon fatura tıtarlarını millete ödettiren haksız hafidsiz sistem uygulanırken.
    5.emeklilik haklari haksiz gerekçesiz gaspedilen bizlerin haklarimizin iade edileceğini nasil düşünebilir ki?

  4. meclste 1trlyn iletişi bedeli 1kişi kullanailiyorken eyt lerin onuru gururuylanden oynuyorsunuz vicdan e be kareşm ırsızın hiçmi suçu oktu sayın hakimim

  5. Asla çıkarılacığina inanmıyorum.Aslında çıkmalı hemde hiç mi hiç kesinti olmadan çıkmalı.Bizler primlerimizi hiç kesinti olmadan hatta fazlasıyla ödemişken neden bir gecede çıkan çıkarılan haksız bir kanuna göre her sene için %5 kesinti yapılıyor ki ? HİÇ olmassa bu kesinti miktarı ne ise hesaplansada bizlere dışarıdan ödeme imkanı verseler. Bizlere de maaşlarımızı tam alabilsek

  6. Bende eyt magduruyum.suriyelilere kaynak var.kendilere hazinenin kapisi sonuna kadar acik.biz eyt magdurlarinin saglik guvencesi bile yokken suriyellir hastaneler hizmette ne diyeyim Allaha havale ediyorum.

  7. Yaşa takilanlar için madem birsey yapılmayacak devletimize karşı boynumuz kıldan ince ancak adaletin yerini bulması için de ne kadar fazla sene çalışılmış ise emekli olundugunda maaş hesaplanirken o kadar seneye karşılık normal hesaplamanin uzerine o yüzde artı olarak verilsin