Ekonomi

Ertelenen Sigorta Primlerinin Ödemesi Ne Zaman Sona Erecek?

ÖDEMELERİN AY SONUNA KADAR YAPILMASI GEREKİYOR

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş ertelenen sigorta primleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Murat Göktaş açıklamalarında ertelenen sigorta primlerinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerektiğini belirtti.

Göktaş, 2016 yılında asgari ücretin 1273,50 TL’den 1647,00 TL’ye yükseltilmesi sebebiyle işverenin üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak için işverenlere çeşitli destekler getirildiğini hatırlattı.

KASIM – ARALIK AYLARINA ERTELENDİ

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş ilk olarak işverenlere asgari ücret desteği verildiğini ve bunun 2017’de de devam ettirildiğini ifade etti. Ayrıca Murat Göktaş ikinci desteğin de 2016 yılı aralık ayı ile 2017 Ocak – Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin ekim, kasım ve aralık aylarına ertelendiğini hatırlattı.

SON TARİH 26 ARALIK 2017 

Açıklamalarına devam eden Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş açıklamalarında “Ertelenen sigorta primlerinin ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle 2016 Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 31 Ekim’e kadar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA