Ekonomi

Eşi Vefat Eden Kadınlara Devletten 500 TL Ödeme Veriliyor

Eşi vefat etmiş kadınlara devletten 500 TL ödeme imkanı sağlanıyor. Eşi vefat eden ve evli olmayan kadınlara devlet 500 Türk Lirası ödeme yapacak. Ancak bu ödemeden yararlanmak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte detaylar…

BAŞVURU VE ÖDEME DETAYLARI

Eşi vefat etmiş kadınların resmi ikametgahlarının olduğu il veya ilçe sınırlarının içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na başvuru yapılması dahilinde süreç başlamış oluyor. Başvuruda ise nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenilmiyor. Aylık olarak 250 Türk Lirası ödeniyor. Ancak 2 ayda bir ödeme yapıldığı için 500 Türk Lirası ödenmiş oluyor. Ayrıca evli olunan eşin vefat etmesi dahilinde bu ödemeler yapılmakta.Resmi nikahlı eşin vefat etmiş olması gerekmekte. Evlenenler bu yardımdan mahrum kalacaklar.  Birisi ile yaşadığınız anlaşıldığında ise anlaşma iptal ediliyor ödeme kesiliyor. SGK’lı işe başlamış olanlar ödemelerden yararlanamıyor. 

Muhtaçlık sınırı olarak 484 Türk Lirasının üzerine çıkılması durumunda ödemeler kesilecek. 65 yaş aylığı veya dul maaşı alanlar bu ödemeden yararlanayamayacak ancak ikisinden birisi tercih edildiği zaman ödeme yapılabilecek. Adres değiştirilmesi durumunda ödeme kesiliyor. Bağlı olunan vakıfa bildirilmesi konusunda ciddiyetin kaybedilmemesi gerekiyor. Ayrıca ödemeler PTT şubelerinden alınmakta. Sosyal Yardım Kart’larıyla ATM’lerden çekim yapılabiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA