Ekonomi

Et Fiyatlarından Alınan KDV Oranı Yüzde 1'e İndirilsin Önerisi

Ramazan ayının yaklaşmasının ardından et fiyatlarına yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu konuda daha önce Gıda Bakanı Fakıbaba açıklamalarda bulunarak et fiyatlarının yükselmemesi adına çalışmalar yapıldığını belirtmişti. 

Et fiyatlarına dair bir açıklamada Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (Türkiyem-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş’dan geldi. 

ET FİYATLARINDA KDV ORANI YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLSÜN

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (Türkiyem-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş konuya dair yapmış olduğu açıklamasında, et fiyatlarına etki etmenlere dair açıklamalarda bulundu. Üreticilerin 32-35 TL fiyat aralığında zarar ettiğini söyleyen Ülkü Karakuş bu konuda bir öneride bulundu. 

Ülkü Karakuş et fiyatlarına yönelik önerisinde perakende etteki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesini talep etti. 

“Bu sosyolojik bir değişim, köyden kente göçüyoruz, ekili alanlar daralıyor. Tarım ürünleri üretiminin karlı hale getirilmesi lazım. Ekim alanlarında birim alandan maksimum verim elde edebilmek için modern tarım teknikleri kullanılmalı, biyoteknoloji yakından takip edilmeli. Tarımla uğraşan insanların tarımsal faaliyetinden düzenli ve yeterli gelir elde etmesi lazım. Bugün 32-35 lira et fiyatına ‘pahalı’ demek katliamdır, üretici zarar ediyor, ahırlar boş. Bizim derdimiz uygun fiyata et yedirmek. Perakende satışta etteki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi çok önemli. Biz sektör olarak kırmızı et ve karkas hayvan ithalatına karşıyız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA