Ekonomi

Ev alacaklar dikkat! Özel bankalar da kredi kampanyasına katılıyor! 2 yıl boyunca geri ödeme yok!

Kamu bankalarından gelen dev adım, şimdi özel bankalardan da gelmeye başladı. Markalı konut projelerinden ev alan vatandaşlar, 24 ay boyunca taksit ödeme zorunluluğu olmayacağı gibi ödemeler de üçüncü yıl başlamış olacak.

ÖDEMELER ÜÇÜNCÜ YIL BAŞLAYACAK

Kamu bankalarının sunduğu avantajlı kredi paketlerinden sonra gözler özel bankalara çevrildi. Markalı konut projelerinden ev alan vatandaşlar ilk iki yıl taksit ödemeyecek. Üçüncü yılda başlayan taksit kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlara ilk olarak liste üzerinden yüzde 10’luk bir indirim uygulanacak. Konutta oturmak isteyenler ise yüzde 5 peşinat vermesi gerekecek. Yüzde 15’lik bir kısımda teslime ödenecek.

VADELER 10 – 15 YIL ARASINDA

Vatandaşların kalan yüzde 80’lik ödeme kısmı için de faiz oranı yüzde 0.70’i aşmayan krediler sunulacak. Vatandaşlar ilk iki yıl kredi ödemesi yapmazken, ödemeleri üçüncü yılda başlayacak. Vade seçeneklerinin de 10 – 15 yıl arasında olacağı ifade edildi.

Ev alacaklar dikkat! Özel bankalar da kredi kampanyasına katılıyor! 2 yıl boyunca geri ödeme yok!

İLK ETAPTA 30 PROJEDE UYGULANMASI BEKLENİYOR

Dev konut kampanyasının ilk etapta 30 projede uygulanması bekleniyor. Projelerin bir kısmının uygulanacağı iller İstanbul, Konya, Gebze, Ankara, İzmir ve Denizli şeklinde belirtildi. Hazırlanan projelerin büyük bir kısmı tamamlanmış ya da yakın teslim tarihli.