Ekonomi

Ev Hanımlarına Müjde ! 15 Bin TL Destek Verilecek

KOSGEB kapsamında devletten iş kurmak isteyen ev hanımlarına 15 bin TL destek veriliyor. Peki KOSGEB tarafından ödenecek bu destek başvuruları nasıl olacak? 

Ev hanımlarına kendi işlerini kurabilmeleri için KOSGEB kapsamında 15 bin TL’ye kadar faizsiz kredi veriliyor. KOSGEB kapsamında gerçekleştirilen bu proje ile  birçok ev hanımı hem hayallerini gerçekleştiriyor hem de ev bütçesine katkıda bulunuyor. 

DESTEK BAŞVURULARI

KOSGEB ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ortak çalışması kapsamında 15 bin TL’lik ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 15 bin TL kredi için başvuru yapacak olan ev hanımları projeleri ile başvurularını yapacaklardır. Girişimciliğe ilişkin bir projesi bulunmayan ev hanımları başvurularını yapacaklardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfların yapılacak başvurular için projelerin incelenmesi kapsamında bir komisyon kurulacak. Kurulacak komisyon projesi ile başvuru yapan ev hanımlarının girişimcilik örneklerini inceleyecek. Söz konusu proje eğer komisyon tarafından onay alırsa ev hanımlarına ödeme yapılacak.

GERİ ÖDEMEDE 8 YIL VADE İMKANI

Ev hanımlarına destek verilmesine ilişkin bu projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da destek veriyor. Ancak ev hanımlarına verilen bu destek karşılıksız olarak verilmiyor. Ödenen paranın ev hanımları tarafından geri ödemesi olacaktır. Buna göre geri ödemeler 2 yıl ötelenebilir ve 8 yıla kadar vadeli olabilir. ‘Gelir Getirici Projeler’ adı altında sunulan desteğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da destek veriyor.

Bir Yorum