Ekonomi

Evde Bakım Parası Yatan İller! 2019 Yılı Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan ve Yatmayan İller Listesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2019 yılında geçerli olacak evde bakım parası tutarı ise aylık olarak 1305, 97 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Evde bakım parası alan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Evde bakım parası her ayın 15’ine kadar düzenli olarak ödenmektedir.

Ancak bu süre çoğu illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ödeme durumuna göre ay başı veya ay sonu olarak da gerçekleştirilmektedir.

2019 YILI HAZİRAN AYI EVE BAKIM PARASI YATAN İLLER

2019 yılı Haziran ayı evde bakım parası ödemesi yapılan il henüz bulunmamaktadır.

Ancak kamupersoneli.net olarak listemizi sürekli olarak güncelleyeceğiz.

Sizlerde yaşadığınız illerde ödemeler hangi illerde yapıldıysa alt kısma yorum olarak yazabilir ve evde bakım parası ödemesi bekleyen diğer okurlarımızla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz…

Evde Bakım Parası Yatan İller! 2019 Yılı Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan ve Yatmayan İller Listesi

2019 EVDE BAKIM PARASI HANE BAŞI GELİR NE KADAR?

Aile Bakanlığı 1 Ocak 2019 ve 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olmakla beraber evde bakım parası almak için hane başı gelir kazancına bakmaktadır.

Bu nedenle aylık gelir sınırı ise 1219,35 Türk Lirası olarak bildirilmiştir.

2019 EVDE BAKIM PARASI ZAM TUTARI

Aile Bakanlığı evde bakım parasının 2019 yılında geçerli olan tutarını açıklamıştı.

Buna göre 1 Ocak- 31 Aralık 2019 tarihleri arasında evde bakım parası Şubat, Mart ile Nisan, Mayıs ve Haziran’ın yanı sıra Temmuz ayında 1305,97 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılmaktadır.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM PARASI NE ZAMAN YATAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ayın 15’ine kadar ödemeler yapmakta ancak bazı nedenlerden dolayı bu süre ay sonuna kadar uzayabiliyor. Ödeme yapılmaması gibi hiçbir durum söz konusu değildir.

Örnek verecek olursak; Mayıs ayında ayın 20’sinde evde bakım parası almış bir kişi Haziran ayının 20’sinde veya 28’inde de ödeme alabilir ancak hiçbir ay ödeme yapılmadan “pas” geçilmemektedir.

Ayrıca evde bakım parası ödemesi ay başında da ödenebiliyor. Bu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışmalarına göre farklılık gösterebilmektedir.

Bir Yorum

  1. Daha e devletden ödemeler gözükmüyor bu ay yandık arkadaşlar geç yatar

  2. Daha e devletden ödemeler gözükmüyor bu ay yandık arkadaşlar geç yatar

  3. Daha e devletden ödemeler gözükmüyor bu ay yandık arkadaşlar geç yatar

  4. Herkesin tabiki ihtiyacı var olmasa kimse sormaz ama emekliye ikramiye 1Ooo TL artı aylık bu insanlara neden yok bu birileri açıklık getiren bilirim yani bu aylığı yatırmak baslar büyük kelleleri size soruyorum neden bu Aydıncık hicmi Allah korkunuz yok insanlar nadir olmasa zaten yazmalar yayımı ne zaman yatacak diye ihtiyaçları var deyilmi nolur bayramdan önce yatirsaniz ve bir miktarda bayram hacligi verseniz nolur anca çalın garibanin üstünden çalın yazık gerçekten yazık

  5. Engellilere verilen para üç kuruş onuda bayramda bile vermediler.engellileri yaşlıları kimse adamdan saymiyor

  6. Maasi kesilenler ayni evde emekli olanlar icinmi gecerli bilgisi olan varmi

  7. Bence herkes gününde alındı ona göre belirsizlik olmasın ben 12sin de oluyorum şimdi bilmiyorum nezaman verilecek

  8. Yyazsanda cizende vAllahi tuzu kuru olan lar ne buraya bakıyor maaş yayımı diye nede ilgileniyor unca insan maadur engelli yatalak bu insanlara yapılan yardıma bakin da i

  9. Arkaslar gerek yok 4747 msj at bak hesabına yayımı diye ama gevazelik yaoacaksan. Tabi. Yaz

  10. Hatay yat artık zaten bayramda parasız gezdırdınız bizi

  11. bu ne rezıllık her ay aynı şey olmaz 3 kuruş verıyorsunuz onuda insanın burnundan getırıyorsunuz bu ne rezıllıkk.. ayıptır

  12. Antalya nezaman yatacak net bir bilgi verin millete iki kuruş veriyorsunuz burnumuzda gelıyor sız gibi mılyarlar almıyoruz

  13. Arkadaşlar maaşlarda zam olunca böyle gecikmeli yatıyo hatta bu 10 gün bile sürdüğü oluyo bazen

  14. Ağrı doğubeyazıt ta yattı mı ve bu ay niye böyle geç yattı